Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Και εξαπατημένος και διωκόμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης!

Πολιτικός μηχανικός από τη Θεσσαλονίκη υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα απάτης μετά την απώλεια της αστυνομικής του ταυτότητας, αλλά ήδη έχει εκδοθεί σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις γερμανικές αρχές.
Η πρώτη δικαίωση ήρθε από το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης που απέρριψε το αίτημα για την έκδοσή του υιοθετώντας τους ισχυρισμούς του, ωστόσο θα πρέπει να πειστούν και οι γερμανικές δικαστικές αρχές και να ανακαλέσουν το ένταλμα σύλληψης το οποίο εξακολουθεί να ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Οπως υποστηρίζει ο πολιτικός μηχανικός, η περιπέτειά του ξεκίνησε μετά την απώλεια της αστυνομικής του ταυτότητας το Σεπτέμβριο του 2010 στην Αθήνα. Κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές το περιστατικό αλλά τρεις μήνες αργότερα άρχισε να παίρνει τα πρώτα άσχημα μηνύματα. Αρχικά του τηλεφώνησε εταιρία κινητής τηλεφωνίας για οφειλές, ενώ σε βάρος του μήνυση είχε υποβληθεί και από εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων. Μάλιστα ο ίδιος φέρεται να έχει πάρει και δύο δάνεια στη Γερμανία και να μεταφέρει στο λογαριασμό του τρία εμβάσματα, διαπράττοντας απάτη ύψους περίπου 50.000 ευρώ. Ωστόσο το δικαστικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης πείστηκε από τον πολιτικό μηχανικό και έκρινε ότι «ο εκζητούμενος δεν ταυτίζεται φυσικώς με το διωκόμενο πρόσωπο. Επομένως δε συντρέχει νόμιμη περίπτωση να εκτελεστεί το ένταλμα και να παραδοθεί στις γερμανικές αρχές».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...