Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Ακυρώνονται οι συνελεύσεις για την Διαχείριση Απορριμμάτων στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου

Ο Δήμαρχος Δημ. Θωμάς
Με έκτακτη ανακοίνωση του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου ακυρώνονται οι προγραμματισμένες ανοικτές συνελεύσεις μετά και από την χθεσινή επεισοδιακή συνέλευση στο Αυλωνάρι.

Υπενθυμίζουμε ότι οι υπόλοιπες συνελεύσεις ήταν προγραμματισμένες για το Δύστο την Κυριακή 15/7, στα Κόσκινα στην Πέμπτη 19/7 και στο Πυργί την 20/7.


Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου:
«Υποδαυλίζοντας  επεισόδια και περιφρονώντας την πρόταση  της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για περαιτέρω διαβούλευση όσον αφορά στην επιλογή των θέσεων για την λειτουργία του Κινητού Σταθμού Μεταφόρτωσης και της Κινητής Μονάδας Ανακύκλωσης, οδηγούν τον τόπο στην απαξίωση και τη πλήρη απραξία. Στοχεύοντας στη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου μας σύφωνα με τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων και όχι σύμφωνα με τη νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας του ανθρώπου,  αφήνουν να υπερισχύει η «λογική του παραλόγου». Δηλαδή ο Δήμος να πληρώνει τα πρόστιμα, για να διατηρεί τις χωματερές μέχρι να ενδώσει στην ιδιωτικοποίηση των σκουπιδιών.
Μετά από όλα αυτά οι προγραμματισμένες συνελεύσεις του Δημάρχου Δημήτρη Θωμά, σε οικισμούς για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων και ολοκλήρωση της διαβούλευσης ακυρώνονται. Η διαβούλευση θα συνεχιστεί κανονικά, μέσω των υπηρεσιών και των θεσμικών οργάνων και θα ολοκληρωθεί στις 25 Ιουλίου. Οι πόρτες των Δημαρχείων σε όλες τις Δημοτικές ενότητες και του γραφείου του  Δημάρχου παραμένουν ανοικτές για κάθε πολίτη ή φορέα που θέλει να συζητήσει, να ενημερωθεί και να καταθέσει τις απόψεις του.
 
Είναι σχήμα οξύμωρο κάποιος να αναγνωρίζει τη σοβαρότητα ενός θέματος, αλλά να αρνείται πραγματικά να το συζητήσει.   Στοιχειώδης υποχρέωση  όταν τίθεται τέτοιο ζήτημα, για το οποίο όλοι θεωρητικά «κόπτονται», προβάλλοντας την ευαισθησία τους για ζητήματα περιβαλλοντικά, είναι να έχουν αναζητήσει και καταλήξει σε  θέση και άποψη, μετά από ενάμιση πλέον χρόνο . Στοιχειώδης υποχρέωση είναι, να αφήνουν το διάλογο και την διαβούλευση να εξελιχθεί κανονικά και εποικοδομητικά και όχι να τορπιλίζουν.  Δυστυχώς όμως όταν οι αλήθειες καίνε, κάποιοι φροντίζουν να μην ακούγονται.»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...