Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Ερέτρια: Έπαιρνε μηχανές και αυτοκίνητα να τα δοκιμάσει και... εξαφανιζόταν!

Έπαιρνε μηχανές και αυτοκίνητα να τα δοκιμάσει και... εξαφανιζόταν! 

Ένας 26χρονος χρησιμοποιώντας τη μέθοδο modus operandi, εντόπιζε μέσω αγγελιών άτομα που επιθυμούσαν να πουλήσουν τις μοτοσικλέτες τους και παρουσιαζόταν ως υποψήφιος αγοραστής και προφασιζόμενος ότι επιθυμεί να ελέγξει την καλή λειτουργία τους, επιβιβαζόταν σε αυτές και διέφευγε χωρίς να τις επιστρέψει στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Ο 26χρονος αφού αφαιρούσε τις μοτοσικλέτες, στη συνέχεια με την βοήθεια του 21χρονου συνεργού του, προσπαθούσε να τις πουλήσει στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας.

Μετά από μεθοδική αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή τριών ακόμη ατόμων (ενός 21χρονου και δύο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 20 και 19 ετών), σε βάρος των οποίων καθώς και του 26χρονου συλληφθέντα, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και απόπειρας απάτης. 

Λίγες ημέρες πριν την σύλληψή του, επιχείρησε να πουλήσει το αυτοκίνητο που είχε αφαιρέσει από την Κυψέλη Αττικής, στους δύο αλλοδαπούς  αντί του χρηματικού ποσού των (1.000) ευρώ και μάλιστα είχε λάβει και (100) ευρώ ως προκαταβολή από τον 20χρονο, πλην όμως λόγω του εντοπισμού του οχήματος, η πώληση δεν ολοκληρώθηκε.

Επιπλέον σε βάρος του εκκρεμούσε πλήθος καταδιωκτικών εγγράφων για διάφορα ποινικά αδικήματα.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή του 26χρονου και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα πλημμελειοδικών Χαλκίδας και η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Ανακριτή Αθηνών.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...