Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλες τις περιοχές της Χαλκίδας - ΟΛΟ το πρόγραμμα

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Βραδιά Κρητικής Μουσικής & Χορού

Την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00, στο Κόκκινο Σπίτι (πλατεία Μάλλιου), θα πραγματοποιηθεί η «Βραδιά Κρητικής Μουσικής» με χορό και τραγούδι συνοδεία 4μελούς ορχήστρας, με τους:

Χατζηδάκη Νεκτάριο (Λαούτο – τραγούδι)
Μητσοτάκη Δημόκριτο (Λύρα – τραγούδι)
Μολυμπακή Ιάκωβο (Κρουστά)
Περδίκη Χρήστο (Κιθάρα)

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και το χορευτικό του τμήμα του Συλλόγου Κρητών Εύβοιας «Ο Ψηλορείτης».

Παιδική Θεατρική Παράσταση

Την Τετάρτη 1 Αυγούστου και ώρα 21:00 στο Κάστρο Κανήθου, θα παρουσιαστεί η Παιδική Θεατρική Παράσταση «Ο ΓΑΤΟΣ».

Τιμή εισιτηρίου: 10€ (για 4μελη οικογένεια θα εκδίδονται 3 εισιτήρια)


Στο Καλοχώρι - Παντείχι


Πολιτιστικές εκδηλώσεις του ΔΟΑΠΠΕΧ, στη Δημοτική Κοινότητα ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ-ΠΑΝΤΕΙΧΙΟΥ του Δήμου Χαλκιδέων

Παράσταση Καραγκιόζη

Την Πέμπτη 2 Αυγούστου και ώρα 21:00 στην πλατεία του χωριού, θα πραγματοποιηθεί «Παράσταση Καραγκιόζη», από το θέατρο σκιών του Θανάση Σπυρόπουλου. Είσοδος ελεύθερη.

Βραδιά Παραδοσιακής Μουσικής

Την Παρασκευή 3 Αυγούστου και ώρα 21:00 στην πλατεία του χωριού, θα πραγματοποιηθεί γλέντι με δημοτικά τραγούδια και χορό… συνοδεία ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής. Είσοδος ελεύθερη.

«ΚΥΖΙΚΕΙΑ 2012»


Η έναρξη των Κυζικείων, έγινε το Σάββατο 21 Ιουλίου 2012, με την καθιερώμενη «Εορτή των Κατατοπιοτών», με γλέντι, χορό, τραγούδι…αλλά και με τη συνοδεία παραδοσιακών εδεσμάτων της περιοχής του Κατάτοπου, που μαγείρεψαν τα μέλη του Συλλόγου, αποκλειστικά για την εκδήλωση.

Τα «ΚΥΖΙΚΕΙΑ 2012», συνεχίζουν με πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων, μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου. Κατά το προσεχές διάστημα, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00, Παραλία Ν. Αρτάκης (Ανεμόμυλος)

Συναυλία "ΣΙΝΕΜΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ", Μουσική & Τραγούδια από τη Μεγάλη Οθόνη με την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής – των Μουσικών Συνόλων του ΔΟΑΠΠΠΕΧ.

Δ/νση Ορχήστρας: Πέτρος Πρόκος

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00, Πάρκο Κυζικείων

Προβολή της ταινίας «ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ» από το Σύλλογο της Ε.Γ.Ε.

ΒΡΑΔΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Στα πλαίσια των «ΚΥΖΙΚΕΙΩΝ», ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), διοργανώνει κύκλο κινηματογραφικών προβολών με τίτλο: «Βραδιές Ιστορικού Κινηματογράφου».

Πρόκειται για ταινίες Ελλήνων δημιουργών που τα θέματα τους είναι παρμένα από τη Νεότερη Ελληνική Ιστορία, με τους γνωστούς σκηνοθέτες να ζωντανεύουν στιγμές της.

Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από το εφήμερο, με την Ιστορία να θεωρείται παρωχημένη και τα ιστορικά γεγονότα να αλλάζουν «κατά το δοκούν», η ανάγκη για γνώση του παρελθόντος δείχνει επιτακτική, ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης και επαναπροσδιορισμού. «Σε όσους θελήσουν να έχουν ακριβή αντίληψη των γεγονότων, αυτών που έχουν ήδη συμβεί και εκείνων που πρόκειται να συμβούν στο μέλλον…», κατά τον Θουκυδίδη, «… είναι χρήσιμη η γνώση της ιστορίας.»

Οι προβολές ξεκινούν από τις 1 έως 13 Αυγούστου 2012, και ώρα 21:00 στο χώρο του Πάρκου Κυζικείων, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Οι ταινίες που θα παρουσιαστούν κατά ιστορική χρονολογική σειρά είναι οι εξής:

Α)«Ο Ανθός της λίμνης» του Σταμάτη Τσαρουχά. Τετάρτη 01-08-2012.

Β)«Ελευθέριος Βενιζέλος» του Παντελή Βούλγαρη. Δευτέρα 06-08-2012.

Γ)«1922» του Νίκου Κούνδουρου. Τετάρτη 08-08-2012.

Δ)«Καραβάν Σαράι» του Τάσου Ψαρρά. Δευτέρα 13-08- 2012.

«Ο ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Τσαρουχάς
Σενάριο: Σταμάτης Τσαρουχάς, Δ/ντής Φωτογραφίας: Γκίκας Κωστής Σκηνογράφος- Ενδυματολόγος: Σταυρίδου Ιουλία
Ηθοποιοί: Κομνηνός Λάκης, Μαχαίρας Άκης, Μουρίκης Βαγγέλης, Κάσδαγλης Γιάννης, Σωφρονιάδου Ευριδίκη, Μουτσάτσου Κατερίνα, Ιωάννου Γιάννης, Γιαννάτος Μιχάλης

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Μακεδονία, Καστοριά, αρχές του 1900. Ένας φτωχός Έλληνας ψαράς, ο Αποστόλης, πασχίζει καθημερινά για να θρέψει την πολυμελή οικογένειά του και υφίσταται καρτερικά την αδυσώπητη καταπίεση των Τούρκων. Ο ιχθυέμπορας Χασάν αποφεύγει συστηματικά να τον πληρώσει και όταν πιέζεται γι’ αυτόν τον καταδίδει για ανταρσία. Ο μεγαλύτερος γιος του Αποστόλη, ο Χρήστος, που τον βοηθά στο ψάρεμα, ανακαλύπτει σ’ ένα παρακείμενο χαμόσπιτο της λίμνης έναν λαβωμένο κι αποκομμένο από την ομάδα του αγωνιστή, και νιώθει να ξυπνά μέσα του η λαχτάρα της ελευθερίας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...