Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Πως η αμαζόνα των Ροζ Πανθήρων έγινε η πρώτη γυναίκα που απέδρασε από τον Κορυδαλλό

Αίλουρη αποδείχθηκε τελικά η 43χρονη από τη Σερβία, υπερασπιζόμενη επάξια το ρόλο της ως μέλος της διαβόητης σπείρας των «Ροζ Πανθήρων» ακόμα και μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς κατάφερε να στήσει ένα έξυπνο κόλπο για να αποδράσει από το σωφρονιστικό κατάστημα.

Η 43χρονη πρώην μπασκετμπολίστρια του Παναθηναϊκού και του Παγκρατίου έκανε τις κατάλληλες «ντρίπλες», μπέρδεψε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τη διοίκηση της φυλακής και κατάφερε να αποδράσει.

Το κόλπο που είχε σκεφτεί και σχεδιάσει μαζί με το συνεργό της, ο οποίος αν και εκτός φυλακής τη βοήθησε να αποδράσει, ήταν να πείσει τη διοίκηση των φυλακών να ζωγραφίσει τους τοίχους. Τελικά αντί οι φυλακές Κορυδαλλού να αποκτήσουν για πρώτη φορά γκράφιτι στους τοίχους, κατάφεραν να κερδίσουν μία άλλη πρωτιά, αφού για πρώτη φορά στα χρονικά μία γυναίκα κρατούμενη κατάφερε να αποδράσει από το μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας.

Η εντυπωσιακή Μάρθα – Ολιβέιρα (Όλια) Τσίρκοβιτς, από την Σερβία ήταν κρατούμενη από τα μέσα Μαρτίου ότνα και είχε συλληφθεί για συμμετοχή στη σπείρα των Ροζ Πανθήρων που «χτυπούσαν» κοσμηματοπωλεία. Πάντως στους πέντε μήνες που βρισκόταν προφυλακισμένη δεν είχε προκαλέσει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα, αντιθέτως με τη συμπεριφορά της είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των σωφρονιστικών υπαλλήλων, κάτι που κανένας δεν κατάλαβε ότι ήταν μέρος του σχεδίου απόδρασης.

Η 43χρονη είχε πείσει την διοίκηση ότι θα δημιουργούσε γκράφιτι στους τοίχους των φυλακών που θα έδιναν άλλο τόνο στο μουντό φόντο του σωφρονιστικού καταστήματος. Πήρε την απαραίτητη άδεια και είχε ξεκινήσει να ζωγραφίζει στο διοικητήριο και συγκεκριμένα στο θυρωρείο. Κάποια στιγμή με την αιτιολογία ότι ήθελε να παραλάβει χρώματα από γνωστό της πρόσωπο, έπεισε την σωφρονιστική υπάλληλο που εκείνη την ώρα βρισκόταν στον χώρο να ανοίξει την πόρτα παρά τα όσα αντίθετα προβλέπει ο κανονισμός του σωφρονιστικού καταστήματος.

Αυτό ήταν και το μεγάλο λάθος, αφού όταν η σωφρονιστική υπάλληλος επιχείρησε να ελέγξει το κουτί με τα χρώματα που έφερε ο γνωστός της κρατούμενης, δέχθηκε ένα χτύπημα στο κεφάλι από το πίσω μέρος όπλου και έπεσε κάτω χωρίς τις αισθήσεις της.

Με αστραπιαίες κινήσεις η 43χρονη κατάφερε να βγει από την κεντρική πόρτα των φυλακών και να γίνει άφαντη στο λεπτό και πλέον αναζητείται. Με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Ρουπακιώτη, η σωφρονιστική υπάλληλος τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Η εντυπωσιακή γυναίκα, όπως την χαρακτηρίζουν όσοι την γνωρίζουν, έλαμψε στη δεκαετία του '90 στα μπασκετικά παρκέ με τις φανέλες γνωστών ομάδων όπως του Παναθηναϊκού και του Παγκρατίου. Η γυναίκα αυτή έχει ύψος 1,93, είναι ξανθιά και θεωρείτο η αμαζόνα της γνωστής σπείρας των ληστών.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάρτιο συνελήφθη στον Χολαργό, ως μέλος της οργάνωσης «Ροζ Πάνθηρες». Εκμεταλλευόμενη το εντυπωσιακό παρουσιαστικό της έκανε τη σύζυγο επιχειρηματία και έμπαινε στα κοσμηματοπωλεία δείχνοντας ενδιαφέρον για πανάκριβες συλλογές. Ωστόσο σκοπός ήταν να τσεκάρει τα συστήματα ασφαλείας και να ενημερώνει τους συνεργούς της για το πως θα χτυπούν τα καταστήματα...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...