Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΓΣΕΕ: Η ανεργία θα φτάσει και στο 26% αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα

Την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας ζητεί με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, σχολιάζοντας τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα για τους ανέργους η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία κατέγραψε τον Απρίλιο νέο ρεκόρ, σκαρφαλώνοντας στο 22,5% -που μεταφράζεται σε πάνω από 1,1 εκατομμύρια άτομα χωρίς δουλειά.

Η Συνομοσπονδία υποστηρίζει ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος και προκειμένου να αποτραπεί εκτίναξη της πραγματικής ανεργίας στο 26% στο τέλος του 2012, απαιτείται «αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής με την εφαρμογή μέτρων που θα ενισχύουν την ανάπτυξη και την πραγματική οικονομία, αλλά και μέτρα για την ανακούφιση των ανέργων».

«Απαιτούμε όχι πλέον γενικόλογες κυβερνητικές εξαγγελίες, αλλά τη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων» τονίζει η ΓΣΕΕ.

Και υπογραμμίζει: «Η έκρηξη της ανεργίας σε συνδυασμό με τις εργοδοτικές πρακτικές συνεπικουρούμενες από τα μνημονιακά μέτρα και την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών, έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση του εργατικού εισοδήματος, αλλά και των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...