Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Στο αυτόφωρο δικάζονται αύριο 8 μέλη της Χρυσής Αυγής

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας θα δικαστούν αύριο οκτώ μέλη της Χρυσής Αυγής που συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου μετά από συμπλοκή με άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί.

Οι συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους και ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο νομό Πέλλας Ιωάννης Σαχινίδης, οδηγήθηκαν το μεσημέρι στην εισαγγελέα Βέροιας η οποία τους απήγγειλε κατηγορίες βάσει της δικογραφίας που σχηματίστηκε για επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένες φθορές ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση και απειλή.

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι, όταν ομάδα αναρχικών συνεπλάκη, σε κεντρικό δρόμο της πόλης, με μέλη της Χρυσής Αυγής που εκείνη την ώρα διένειμαν έντυπο προεκλογικό υλικό. Οι δύο ομάδες τράπηκαν σε φυγή όταν επενέβη η αστυνομία.

Λίγες ώρες αργότερα, περίπου 15-20 μέλη της Χρυσής Αυγής πήγαν σε καφενείο όπου βρίσκονταν αναρχικοί, τους επιτέθηκαν και προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στις εγκαταστάσεις.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας 53χρονος θαμώνας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...