Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ο Άκης είχε αγοράσει το βιβλιοπωλείο Ιανός

Συνεχώς νέα στοιχεία προκύπτουν από το πολυσέλιδο χειρόγραφο ημερολόγιο που κρατούσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδας «Μακεδονία», ο υπουργός είχε αγοράσει μετοχές της αλυσίδας βιβλιοπωλείων «Ιανός Α.Ε.» έναντι περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Από χειρόγραφα σημειώματα, ιδιωτικά συμφωνητικά και άλλα έγγραφα που κατασχέθηκαν από το σπίτι και το γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου προκύπτει ότι ο πρώην υπουργός διέθετε 180.077 κοινές ανώνυμες μετοχές της εταιρείας «Ιανός ΑΕ» συνολικής ονομαστικής αξίας 360.154 ευρώ.

Η αγορά έγινε σε τρεις φάσεις. Οι πρώτες 100.000 μετοχές, ονομαστικής αξίας 200.000 ευρώ, αγοράστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες την περίοδο που ο κ. Τσοχατζόπουλος ήταν υπουργός Ανάπτυξης, στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Αργότερα, το 2004, ο πρώην υπουργός προσέθεσε στο χαρτοφυλάκιό του άλλες 80.000 μετοχές, ονομαστικής αξίας 160.000 ευρώ, ενώ έναν χρόνο μετά, το 2005, αγόρασε άλλους 77 τίτλους, ονομαστικής αξίας 154 ευρώ.

Η σχετική είδηση περί της εμπλοκής του κ. Τσοχατζόπουλου στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «Ιανός ΑΕ» κυκλοφόρησε αργά το απόγευμα της Πέμπτης στη διάρκεια των εγκαινίων της 9ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου. Ήταν η πρώτη φορά που ο ιδιοκτήτης του «Ιανού», Νίκος Καρατζάς, απουσίαζε από την τελετή εγκαινίων, γεγονός που, σύμφωνα με τη Μακεδονία συζητήθηκε και βεβαίως συνδέθηκε με την εν λόγω αποκάλυψη.

Σύμφωνα με την iefimerida, στο γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, αντίγραφα των ισολογισμών της εταιρείας «Ιανός ΑΕ» και εκθέσεις αναφορικά με την οικονομική διαχείριση της επιχείρησης. Επιπλέον, βρέθηκε χειρόγραφο ιδιωτικό συμφωνητικό σύμφωνα το οποίο αναφέρει σαφώς ότι «ο κ. Νίκος Καρατζάς συμφωνεί να αγοράσει πίσω από την εταιρεία NORIS το σύνολο των μετοχών της εταιρείας ΙΑΝΟΣ... έναντι τιμήματος 1,5 εκ. ευρώ. Η αγορά συμφωνείται να πραγματοποιηθεί στο ίδιο τίμημα που πλήρωσε η εταιρεία NORIS στην τράπεζα EUROBANK LUXEMBURG στο λογαριασμό του κ. Νίκου Καρατζά για την απόκτηση του 20% των μετοχών της εταιρείας ΙΑΝΟΣ Α.Ε»

Το ποσό συμφωνήθηκε να καταβληθεί τμηματικά σε τρεις δόσεις, στις 20 Μαΐου, 20 Σεπτεμβρίου και 20 Δεκεμβρίου του 2009, στις 20 Μαΐου του 2010 και στις 20 Δεκεμβρίου του 2010, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...