Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Προς νέο γύρο διαβουλεύσεων τη Δευτέρα

Karolos Papoulias, President of Greece
(Photo credit: Wikipedia)
Λύση του αδιεξόδου για σχηματισμό κυβέρνησης και αποφυγή επαναληπτικών εκλογών φαίνεται πως θα αναζητήσει και αύριο Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, μετά από τη σημερινή ανεπιτυχή σύσκεψη με τους προέδρους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Λίγο πριν από την έναρξη της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, ο κ. Παπούλιας ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους: «Θα είμαστε και αύριο εδώ;» και απάντησε χαμογελώντας: «Δεν νομίζετε ότι πρέπει να είσθε κι αύριο εδώ; Δεν μπορώ να κάνω χωριό χωρίς εσάς».

Σε δήλωσή του το μεσημέρι, ο κ. Καμμένος εξέφρασε ενστάσεις επί της διαδικασίας των συναντήσεων και ζήτησε να υπάρξει συζήτηση «σε κοινό τραπέζι», τη σύνθεση του οποίου θα επιλέξει ο Πρόεδρος, όπου θα αναλυθούν η πραγματική κατάσταση της χώρας, καθώς επίσης ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας.

Ζήτησε επίσης την τήρηση πρακτικών στις κατά μόνας συναντήσεις με τον Πρόεδρο, ώστε να καταγραφούν σαφώς οι θέσεις των αρχηγών και να κοινοποιηθούν με ακρίβεια στους υπολοίπους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...