Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Με το ποδήλατο στο Καντήλι!

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας πρωτοπορεί, πεζοπορεί αλλά και κάνει ποδηλατάδα!

Στο καταπράσινο Καντήλι έγινε η πρόσφατη εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας. Με συντονιστές τον Βαγγέλη Κάτρη και Γιάννη Σταματίου 40 μέλη του Συλλόγου συμμετείχαν στην δράση, και τους συνόδευαν  80 κάτοικοι της περιοχής.

Ορειβάτες και κάτοικοι ξεκίνησαν από το χωριό Δαφνούσα (υψόμετρο 270 μέτρα),διέσχισαν δασωμένα μονοπάτια συνολικού μήκους 13 χιλιομέτρων (τα οποία είχαν καθαριστεί και σηματοδοτηθεί με μέριμνα του Συλλόγου),έφθασαν στην κορυφή Κούρβελο (στα 1225 μέτρα) και απόλαυσαν την μαγευτική θέα.

Η ποδηλατική ομάδα του Συλλόγου με 20 ποδηλάτες ξεκίνησε από τον Άγιο διήνυσε 20 χιλιόμετρα δασικών δρόμων και μονοπατιών, μέσα σε φανταστική ανοιξιάτικη φύση και κατέληξε μετά 4 ώρες στη Δαφνούσα.Οι ορειβάτες μετά από 7ωρη πορεία ανάμεσα στα δάση από έλατα ,μαυρόπευκα και πλατάνια επέστρεψαν και αυτοί στη Δαφνούσα, όπου ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού είχε ετοιμάσει καζάνι με νόστιμο φαγητό, προσέφερε άφθονο κρασί και όλοι μαζί χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, τιμώντας την παγκόσμια ημέρα χορού.

Η επόμενη δραστηριότητα του Συλλόγου είναι ανάβαση στην Όχι και διάσχιση του ονομαστού φαραγγιού "Δημοσάρι" το Σαββατοκύριακο 19-20 Μαΐου. Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου Αγγελή Γοβιού 22 ( Τρίτη και Πέμπτη 6-9 το απόγευμα,τηλ. 2221025230).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...