Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Τo "κούρεμα" ....καταλήστευσε το Λιμενικό Ταμείο Αιδηψο

Τo "κούρεμα" των χρεών ....καταλήστευσε το  Λιμενικό Ταμείο Αιδηψού, αφού όλα τα διαθέσιμα κεφάλαιά του είχαν μετατραπεί σε ομόλογα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί πλέον να ανταποκριθεί ούτε στις βασικές του υποχρεώσεις.

Σε ανακοίνωση του, το Λιμενικό Ταμείο Αιδηψού αναφέρει:

"Με αφορμή το «κούρεμα» των αποθεματικών των ΝΠΔΔ, και κατ’ επέκταση και του Λιμενικού Ταμείου Λ. Αιδηψού, και για την καλύτερη ενημέρωση της κοινής γνώμης, σάς γνωρίζουμε τα παρακάτω.

Με μονομερή απόφαση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος το σύνολο των διαθεσίμων κεφαλαίων, που είχαν κατατεθεί από το Λιμενικό Ταμείο Λ. Αιδηψού στην Τράπεζα της Ελλάδος, μετετράπη σε Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, χωρίς τη βούληση του Λ.Τ Λ. Αιδηψού , εν αγνοία του και πλήττοντας την ταμειακή του επάρκεια, για την κάλυψη ακόμη και των τακτικών δαπανών του.

Ιδιαίτερα δε πλήττεται η πορεία των έργων και των μελετών που είναι σε εξέλιξη, σε αντίθεση με τα προβλεπόμενα στο εδάφιο ζ΄ του αρθ. 15 του ν . 2469/1997, αφού ακολούθησε το «κούρεμα» στα πλαίσια της Αναδιάρθρωσης του Ελληνικού Χρέους.

Έτσι υποτιμήθηκαν τα αποθεματικά του Λιμενικού Ταμείου κατά 70% -αντί του 53% που έκλεισε το psi- αλλά και η τρέχουσα αξία του ενεργητικού του κεφαλαίου, που αντιστοιχεί στη μερίδα τους στο Κοινό Κεφάλαιο ανέρχεται μετά τις 12.3.2012 στο 30% μόλις του αρχικού κεφαλαίου.

Με τον τρόπο αυτό η λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου Λ. Αιδηψού τίθεται σε δυσχερή θέση, αφού τα χρήματα που απέμειναν δεν φτάνουν ούτε για την εκτέλεση των προγραμματισμένων έργων στους χώρους ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου.

Είμαστε σε φάση διερεύνησης του τι μπορούμε να κάνουμε και πως θα προσβάλλουμε δικαστικά αυτήν την απόφαση , η οποία δεν έλαβε υπόψη ούτε τον προϋπολογισμό, ούτε τα χρέη του Ταμείου, ούτε τον άμεσο προγραμματισμό μας σε μελέτες, προγραμματισμένα μικρά και μεγάλα έργα. "

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...