Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Αφιέρωμα στη λαϊκή τραγουδίστρια Μαρίκα Νίνου

Μια ξεχωριστή εκδήλωση – αφιέρωμα στη λαϊκή τραγουδίστρια Μαρίκα Νίνου οργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) με το Καλλιτεχνικό του εργαστήρι που λειτουργεί στο Βασιλικό.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που έγινε στο θέατρο Παπαδημητρίου, ο  ραδιοφωνικός παραγωγός, συλλέκτης και ερευνητής του λαϊκού τραγουδιού Γιάννης Ντούνας, ταξίδεψε το κοινό στη μαγική εποχή του ρεμπέτικου και ξεφύλλισε σελίδες από τη ζωή της «μούσας» του Βασίλη Τσιτσάνη.

Η λαϊκή ορχήστρα, με τη συμμετοχή μουσικών του εργαστηρίου και μουσικών από γνωστά ρεμπέτικα σχήματα και την παιδική χορωδία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού, θύμισαν αξέχαστες επιτυχίες των Τσιτσάνη, Χιώτη, Μητσάκη, Καλδάρα κ.λ.π..

Το χορευτικό τμήμα του καλλιτεχνικού εργαστηρίου Ληλαντίων με χορογραφίες της Χρύσας Τσάλλα και σε σκηνικά του Θοδωρή Κεμίδη, επένδυσε με κίνηση και εικόνες την μουσική αυτή βραδιά, της οποίας την καλλιτεχνική επιμέλεια και τη διεύθυνση της ορχήστρας είχε ο Θωμάς Παναγόπουλος.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...