Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Μητροπολίτης: Η Εκκλησία απευθύνεται σε όλους - Τα μέλη Της «ανοίγουν» την καρδιά τους σε όλους

Την Τρίτη 3 Απριλίου 2012 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης των Σεμιναρίων της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος και για το φετινό έτος 2011-2012, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος.

Κατά την έναρξη της Τελετής, ο υπεύθυνος της ποιμαντικής αυτής προσπάθειας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Ιωάννης Καραμούζης - Ιεροκήρυκας, αναφέρθηκε στα Σεμινάρια της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, τα οποία εδώ και 10 χρόνια η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος διοργανώνει, τον σκοπό τους και την εργασία που επιτελείται.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η διδασκαλία της γλώσσας των Κωφών στους ακούοντες, η εκμάθηση στοιχείων του πολιτισμού των Κωφών και η ισότιμη αντιμετώπισή τους από την κοινωνία των ακουόντων.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η γιορτή, την οποία παρουσίασε η κωφή κ. Ειρήνη Νικολάντζου και περιελάμβανε Ύμνους της Κυριακής των Βαίων εσπέρας, που αποδόθηκαν από τους σπουδαστές των Σεμιναρίων στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, ενώ ταυτόχρονα η κ. Μαρία Καψάλη, δασκάλα, σπουδάστρια της Βυζαντινής Μουσικής και υπεύθυνη της παιδικής Βυζαντινής Χορωδίας των κατηχητικών του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγιου Δημητρίου Χαλκίδος, έψαλλε τους Ύμνους. Αμέσως μετά, ο κωφός κ. Δημήτριος Μπουλέρος παρουσίασε στη νοηματική γλώσσα το νόημα της Μεγάλης Εβδομάδος, το οποίο μετέφραζε ο π. Ιωάννης. 

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος έλαβε το λόγο και εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για τη λειτουργία αυτών των σεμιναρίων, που δείχνουν ότι η Εκκλησία απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις και τα μέλη Της «ανοίγουν» την καρδιά τους σε όλους. Γι’ αυτό και η μητρόπολη Χαλκίδος, όπως τόνισε, δείχνει ιδιαίτερη μέριμνα για τους αδελφούς μας κωφούς, έχοντας αναθέσει στον π. Ιωάννη, που γνωρίζει την γλώσσα τους, να τους κατηχεί, να τους βοηθά, να επιμελείται την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στην νοηματική γλώσσα σε τακτά χρονικά διαστήματα και γενικώς.

Ευχαρίστησε ακόμη τον υπεύθυνο των σεμιναρίων π. Ιωάννη για τον αγώνα του για τους Κωφούς, τους δύο Κωφούς αδελφούς μας κ. Ειρήνη Νικολέντζου και κ. Δημήτριο Μπουλέρο για τα μαθήματα που παρέδωσαν κατά την διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος προ οκταετίας χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Μπουλέρο, με απώτερο στόχο, Χάριτι Θεού, να χειροτονηθεί κάποια στιγμή και Κληρικός για την εξυπηρέτηση των κωφών αδελφών μας.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Ι. Ναού Αγίου Νεκταρίου Αρχιμ. π. Χριστόδουλο Μάνια και τους συνεργάτες του για την φιλοξενία των Σεμιναρίων στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού, όπως και τους Ιερείς και τους συνεργάτες του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, για την φιλοξενία, κάθε Κυριακή απόγευμα, της κατηχητικής συνάντησης των κωφών αδελφών μας.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος απένειμε τις Βεβαιώσεις παρακολουθήσεως στους 35 σπουδαστές των φετινών Σεμιναρίων και τους συνεχάρη που διέθεσαν πολύτιμο χρόνο και έκαναν κόπο για να μάθουν τη γλώσσα των Κωφών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...