Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Ξεκινά η ανακύκλωση στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

Ξεκινά η ανακύκλωση στο Δήμο Κύμης- Αλιβερίου από την ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012.

Η ανακύκλωση χαρτιού, γυαλιού, αλουμινίου, λευκοσιδήρου και πλαστικού ξεκινά με 90 μπλε κάδους που τοποθετούνται σε ΑΛΙΒΕΡΙ (35 κάδοι),

ΚΥΜΗ (25), ΚΟΝΙΣΤΡΕΣ (10), ΑΥΛΩΝΑΡΙ (10) και ΚΡΙΕΖΑ (10).

Ο Δήμος σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει: "Η ανυπαρξία χρηματοδοτήσεων από την Πολιτεία και την Εταιρεία Ανακύκλωσης μας αναγκάζει με δικά μας μέσα, (οχήματα-κάδους- ενημέρωση-μεταφορές), να ξεκινήσουμε την ανακύκλωση πιλοτικά στις 5 πρωτεύουσες των Δημοτικών Ενοτήτων με προοπτικές επέκτασης σε όλο το Δήμο αργότερα.

Αναλάβαμε την πρωτοβουλία να ξεκινήσουμε, χωρίς χρηματοδότηση (παρά το ότι θεσμικά ήταν επιβεβλημένη και η κρατική συμμετοχή αλλά και της Εταιρείας Ανακύκλωσης) διότι κρίθηκε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλη καθυστέρηση σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση των προϊόντων, αν θέλουμε να διατηρήσουμε το περιβάλλον καθαρό. Κάθε ένας μεμονωμένα και όλοι μαζί οφείλουμε να συμβάλλουμε ενεργά στην προσπάθεια αυτή.

Με λίγη καλή θέληση και με ομαδική προσπάθεια η ανακύκλωση θα πρέπει να γίνει πραγματικότητα και στο Δήμο μας, απαραίτητο μέρος της καθημερινής ζωής του κάθε πολίτη.

Ολοι είμαστε υπεύθυνοι στο πρόβλημα των απορριμμάτων αλλά μπορούμε να γίνουμε συμμέτοχοι στη λύση τους, στηρίζοντας καταρχήν τα προγράμματα ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.

Σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα καλούνται να μη ρίχνουν τα χαρτόκουτα στους μπλε κάδους σε αυτή την πρώτη φάση της εφαρμογής της ανακύκλωσης. Μπορούν να τα συμπιέζουν και να επικοινωνούν με το Δήμο για το πότε θα γίνεται η περισυλλογή τους".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...