Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ραγδαίες εξελίξεις και όργιο φημών για τα super markets ΓΑΛΗΝΟΣ

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην αλυσίδα super markets ΓΑΛΗΝΟΣ έρχονται να επιβεβαιώσουν με τον χειρότερο τρόπο τις φήμες που κυκλοφορούν.

Η τοπική αλυσίδα που απασχολεί 400 εργαζόμενους είναι σε δεινή οικονομική θέση και οι τελευταίες κινήσεις της Διοίκησης αντί να εξομαλύνουν, επιδείνωσαν την κατάσταση, όπως αναφέρει και σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.

Με ανακοίνωσή του το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ επισημαίνει ότι "είχε δυστυχώς προβλέψει το δύσκολο της κατάστασης και είχε χτυπήσει το καμπανάκι για το λάθος διαχείρισης της κρίσης, στη σύσκεψη που έκανε την 29/1/2012 για το μέλλον της Εταιρίας.

Δυστυχώς η λυσσαλέα αντίδραση κάποιων διευθυντάδων που μίλησαν για κουπόνια αντί μισθών, εργασία 8ωρη και πληρωμή 6ώρου, για καθυστέρηση πληρωμών, για απολύσεις και « σάπια μήλα» και άλλα πολλά, δεν έδωσε το σωστό μήνυμα στην εργοδοσία για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ μαζί με το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ και όποιον άλλον θέλει να συνεργαστεί για το καλό των εργαζομένων και όχι των κομμάτων, θα συνεχίζει με κύριο γνώμονα την διάσωση των θέσεων εργασίας (400 περίπου), την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και πάνω απ΄όλα την ηθική και αξιοπρέπεια των εργαζομένων.

Δεν επενδύουμε στην καταστροφολογία για κομματικά οφέλη (λειτουργούμε ως Συνδικάτο και όχι ως κόμμα), αλλά δεν θα επιτρέψουμε υπογραφή ατομικών Συλλογικών Συμβάσεων και άλλων «απατεωνιών» που «βιάζουν» την ηθική και αξιοπρέπεια των εργαζομένων χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο αλλά και συνδικαλιστικό τρόπο για την προάσπισή τους".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...