Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011

Συγκέντρωση ΚΚΕ στο Κάραβο

   Με μεγάλη επιτυχία ως προς την προέλευση κατοίκων της περιοχής Αλιβερίου, ξεπερνώντας και τις προσδοκίες των διοργανωτών της, η Κομματική Οργάνωση Αλιβερίου του ΚΚΕ πραγματοποίησε την Παρασκευή ανοικτή συγκέντρωση στο Κάραβο, με θέμα: «Η Καπιταλιστική Οικονομική κρίση και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.» και ομιλητή τον Γιώργο Μαρίνο μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
   Όλος ο Κάραβος άκουγε τον ομιλητή και οι κόκκινες σημαίες έδιναν στην συγκέντρωση το χρώμα που της ταίριαζε.
Ο ομιλητής μεταξύ των άλλων τόνισε ότι:


"Ζούμε έναν σκληρό κοινωνικό  πόλεμο στο εσωτερικό της χώρας  που o αντίπαλος του λαού, το κεφάλαιο και οι εκπρόσωποί του, χτυπούν τις  εργατικές - λαϊκές οικογένειες με σκοπό  να ισοπεδώσουν κάθε δικαίωμα. Κι αυτός  ο πόλεμος με άλλη μορφή, αλλά με σκοπό την προώθηση των μεγάλων μονοπωλιακών συμφερόντων, γίνεται στην περιοχή μας και στην ευρύτερη περιοχή για τον έλεγχο των πετρελαίων και του φυσικού αερίου, για την καταλήστευση των λαών.
Οι  εξελίξεις αυτές  διδάσκουν και  τον πιο διστακτικό. Διδάσκουν ότι ο καπιταλισμός, που διανύει το τελευταίο ιμπεριαλιστικό στάδιο, είναι πολύ επικίνδυνος, αντιδραστικός, γεννάει κρίσεις, ανεργία, φτώχεια και πολέμους. Σ' αυτές τις συνθήκες είναι ανυπολόγιστης αξίας η πάλη της εργατικής τάξης, η πάλη των λαών, η πάλη του ΚΚΕ για κάθε λαϊκό πρόβλημα, για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Εκεί  πρέπει να φτάσουμε, να κατακτήσει η εργατική τάξη με τους συμμάχους  της την εξουσία. Αυτή είναι η προϋπόθεση, για να λυθούν τα λαϊκά προβλήματα και να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες. Σε διαφορετική περίπτωση, ο λαός θα ματώνει συνεχώς, θα υποφέρει, για να πλουτίζει και να ισχυροποιείται το μεγάλο κεφάλαιο.
Αυτό έχουμε υποχρέωση  να χτίζουμε στους καθημερινούς αγώνες, στην πάλη για το δικαίωμα στη δουλειά, για τις Συλλογικές Συμβάσεις, για τους μισθούς και τις συντάξεις, τα εργασιακά δικαιώματα, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία, για όλα τα προβλήματα. Με την οργάνωση της εργατικής τάξης και την κοινωνική συμμαχία, με την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ και των άλλων αγωνιστικών συσπειρώσεων.
Αυτό που φοβούνται  οι δυνάμεις του κεφαλαίου θα το πάθουν με τη δραστήρια, αποφασιστική στάση της εργατικής τάξης, την πίστη της στην ιστορική της αποστολή να αλλάξει ριζικά η οργάνωση της κοινωνίας, να γίνει ο πλούτος που παράγεται κοινωνική ιδιοκτησία".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...