Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Kατασκευή Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στις Ροβιές

Evia, Orei, photo 20Image by eviagreece.com via FlickrZητά η  Περλεπέ

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κύριο Παύλο Γερουλάνο με την οποία ζητά να προχωρήσει η χωροθέτηση Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στις Ροβιές και να υλοποιηθεί το έργο αυτό, που θα δώσει μεγάλη δυναμική στην οικονομική ζωή της περιοχής.

To αίτημα για την κατασκευή καταφυγίου έχει τεθεί προ αρκετών ετών και η Τοπική αυτοδιοίκηση έχει δαπανήσει πλήθος πόρων για τις μελέτες που εκπονήθηκαν.

Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από το πλέον αρμόδιο τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών – Διεύθυνση Τουριστικών Εγκαταστάσεων του ΕΟΤ, ελήφθησαν δε υπόψη για το σχεδιασμό του καταφυγίου, οι παρατηρήσεις ειδικού της Δ/νσης Λιμενικών Υποδομών – Τμήμα Μελετών και Έργων.

Παρ΄ όλα αυτά , η Δ/νση Τουριστικών Λιμένων του Υπουργείου, έθεσε εκ νέου ζητήματα, τα οποία δεν είχαν τεθεί στην προηγούμενη αξιολόγηση της πρότασης και έτσι προέκυψε καινούργια καθυστέρηση.

Η κυρία Περλεπέ υπογραμμίζει ότι πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες εγκρίσεων όσο γρηγορότερα γίνεται για να μπορέσει να υλοποιηθεί το έργο, το οποίο, ιδιαίτερα σ΄ αυτή τη δύσκολη περίοδο, θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής των Ροβιών, του Δήμου, αλλά και συνολικά της Βόρειας Εύβοιας.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...