Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

Ο Λαυρεντιάδης άρχισε τις απολύσεις για να ξεπουλήσει τη ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ

Το αφεντικό της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ κ. Λαυρεντιάδης
"Δεν την θέλω" . Με αυτές τις τρεις λέξεις ο Λαυρεντιάδης προδιέγραψε το μέλλον της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ που προσώρησε σε απολύσεις και δραματική αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, με καθιέρωση τριήμερης εργασίας για την πλειοψηφία των εργαζομένων.

Ο  όμιλος της "Νεοχημικής", είναι συμφερόντων του ομίλου Λαυρεντιάδη, που έχει  εγκαταλείψει την Ελλάδα και βρίσκεται στην Αγγλία, σύμφωνα με τους εργαζόμενους έχει εικονικά μεταφέρει το τελευταίο διάστημα τις δραστηριότητες και τη διαχείριση της επιχείρησης σε συγγενικά του πρόσωπα.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία υποστηρίζει ότι ο όμιλος με πρόσχημα την κρίση, χωρίς καμία διαβούλευση έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη Παρασκευή τις απολύσεις προσωπικού επιβάλλοντας συγχρόνως τριήμερη εργασία στους μη απολυμένους. Για την καθιέρωση της εκ περιτροπής εργασίας επικαλείται τον νόμο 3899/2010, ο οποίος ωστόσο επιτρέπει την εκ περιτροπής εργασία στις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα μόνο ως έσχατο μέσο προκειμένου να αποφευχθούν οι απολύσεις!

Οι εργαζόμενοι και η Ομοσπονδία έχουν καταγγείλει τον όμιλο στα αρμόδια όργανα του ΣΕΠΕ και του υπουργείου Εργασίας ως ακραία παραβατικό όσον αφορά τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, αλλά και ρύπανση του περιβάλλοντος, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια επίπτωση για τον όμιλο. Χθες πάντως η Ομοσπονδία ζήτησε από το υπουργείο Εργασίας επείγουσα τριμερή συνάντηση με τη συμμετοχή του σωματείου και της ΓΣΕΕ.

Μαύρο παρελθόν, ζοφερό παρόν...

"Δηλώνουμε ότι δεν θα μείνουμε απαθείς σε αυτήν τη μαύρη εποχή για τους εργαζόμενους του ομίλου «Νεοχημικής». Η σκληρότητα και η αυθαιρεσία της μονίμως παραβατικής εταιρείας δεν θα περάσει, αναφέρει η Ομοσπονδία προσθέτοντας πως "για ό,τι συμβεί από εδώ και στο εξής αποκλειστικά υπεύθυνοι θα είναι η διοίκηση της εταιρείας αλλά και η κυβέρνηση που επιτρέπει την ισοπέδωση κάθε εργασιακού δικαιώματος. Δεν είναι δυνατόν πλέον με την ανοχή της πολιτείας και με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού κάποιοι να ζουν πλουσιοπάροχα εκτός Ελλάδος και καμία δικαστική αρχή να μην αποδίδει Δικαιοσύνη. Δυστυχώς ή 'Νεοχημική', που παρουσιάστηκε σαν 'θαύμα' ανάπτυξης, υπό τον γνωστό κύριο Λαυρεντιάδη και με τη γνωστή σε όλους πολιτική του 'όλα τα αγοράζω, όλα τα πουλάω', αποδείχτηκε ρουλέτα στις πλάτες του ελληνικού λαού και στους εργαζομένους της 'Νεοχημικής'".

Να σημειωθεί ότι η "Νεοχημική", με κύρια δραστηριότητα τη διανομή χημικών στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια (Σερβία), διατηρεί μικρές εργοστασιακές μονάδες σε αρκετές πόλεις, όπως στη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, τη Θήβα, το Λαύριο, την Ελευσίνα και τη Χαλκίδα, ενώ στα κεντρικά γραφεία του ομίλου στο Παλ. Φάληρο απασχολούνται περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι.

Ο Λαυρεντιάδης τα τελευταία χρόνια έγινε γνωστός από πολλές εξαγορές εταιριών , τραπεζών, εφημερίδων και περιοδικών , αλλά τους τελευταίους μήνες - και λίγο μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην Ελλάδα - έφυγε οικογενειακά για την Αγγλία, όπου  εγκατέστησε το στρατηγείο του και από εκεί άρχισε τις πωλήσεις των εταιριών αφού τις "ξαλάφρωνε" από προσωπικό...

Σήμερα το περιβάλλον του δεν δίνει πολλά στοιχεία για τις δραστηριότητές του αν και μέχρι ένα χρόνο φρόντιζε να τροφοδοτεί  όλα τα έντυπα με φωτογραφίες από κοσμικές εμφανίσεις και "αγαθοεργίες"...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...