Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Στο Δοικητή του ΙΚΑ η κυρία Περλεπέ για τις ελλείψεις

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, συναντήθηκε την Τρίτη 5 Ιουλίου με τον διοικητή του ΙΚΑ κύριο Ροβέρτο Σπυρόπουλο και του ζήτησε να παρέμβει ώστε να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τη λειτουργία του ΙΚΑ στο νομό μας, με πρώτο και κυρίαρχο την έλλειψη προσωπικού, τόσο διοικητικού όσο και υγειονομικού.

Ο κ. Σπυρόπουλος υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να προχωρήσει η στελέχωση των υπηρεσιών, ώστε και να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και να βοηθηθούν οι ελάχιστοι, σε σχέση με τις ανάγκες, υπηρετούντες διοικητικοί υπάλληλοι και γιατροί.

Και για την Αιδηψό

Η  Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, ζήτησε, επίσης,  να διευθετηθεί το ζήτημα της απόδοσης της δαπάνης προς τους ξενοδόχους της Αιδηψού, αλλά και κάθε άλλης περιοχής που υπάρχουν ιαματικές πηγές, για τους ασφαλισμένους δικαιούχους λουτροθεραπείας.

Ολόκληρη η σχετική απόφαση που εξέδωσε το ΙΚΑ, είναι πλέον η εξής: «Όπως είναι γνωστό και σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Λουτροθεραπείας και την κοινοποιούμενη απόφαση Διοικητή, οι αρμόδιες ΑΥΕ & ΒΥΕ λουτροθεραπείας γνωματεύουν για την παροχή λουτροθεραπείας στις πλησιέστερες του τόπου κατοικίας των ασφαλισμένων ιαματικές πηγές, που έχουν αντίστοιχες με την πάθησή τους θεραπευτικές ενδείξεις. Σε περίπτωση που οι ασφαλισμένοι δεν πραγματοποιούν λουτροθεραπεία στην πλησιέστερη του τόπου κατοικίας ιαματική πηγή, που όρισε η ΑΥΕ, θα αποδίδεται η δαπάνη που αντιστοιχεί στη πηγή που έχει εγκριθεί από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανεξάρτητα της πηγής που έχουν μεταβεί οι ασφαλισμένοι».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...