Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Χαλκίδα: Έπιασαν το κλεφτρόνι Δημ. Σχολείου και ... ανακάλυψαν "Θησαυρό κλοπών" !

Έπιασαν το κλεφτρόνι Δημ. Σχολείου στη  Χαλκίδα και ... ανακάλυψαν ένα συνεργό του αλλά και..."Θησαυρό κλοπών" !


 Συνελήφθη άμεσα, την Τρίτη 11 Μαρτίου το πρωί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 24χρονος Έλληνας, μετά από διάπραξη κλοπής σε δημοτικό σχολείο της περιοχής. 


Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν συνολικά πέντε περιπτώσεις κλοπών (μία στο ανωτέρω δημοτικό σχολείο και τέσσερις σε καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας), στις οποίες ενέχονται ο 24χρονος συλληφθείς, καθώς και ένας ακόμη 26χρονος Έλληνας συνεργός του, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, ενώ ο 24χρονος κατηγορείται επίσης και για παράβαση του νόμου για τα ναρκωτικά.

Αναλυτικότερα, χθες το πρωί καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, από 48χρονο εκπαιδευτικό, η διάπραξη κλοπής στο ανωτέρω δημοτικό σχολείο, που έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες της χθεσινής ημέρας και κατά την οποία άγνωστοι δράστες, παραβίασαν παράθυρα του σχολείου και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή (μονάδα, πληκτρολόγιο και οθόνη), καθώς και μία ακόμη κεντρική μονάδα υπολογιστή.

Κατά την διερεύνηση της υπόθεσης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν λίγη ώρα αργότερα τον 24χρονο και στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε η εμπλοκή του στην ανωτέρω κλοπή, ενώ παράλληλα προέκυψαν και τα στοιχεία ταυτότητας του 26χρονου συνεργού του.

Επιπλέον προέκυψε ότι οι δύο δράστες είχαν διαπράξει, πρώτες πρωινές ώρες της χθεσινής ημέρας (11-03-2014), ακόμη τέσσερις κλοπές και συγκεκριμένα:
  • Κλοπή από πρακτορείο ΟΠΑΠ, ιδιοκτησίας 46χρονης ημεδαπής, όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (480) ευρώ.
  • Κλοπή από κατάστημα εστίασης, ιδιοκτησίας 43χρονου ημεδαπού, όπου αφαίρεσαν είδη διατροφής και οινοπνευματώδη ποτά
  • Κλοπή από κατάστημα καφέ – μπαρ, ιδιοκτησίας 74χρονου ημεδαπού, όπου αφαίρεσαν οινοπνευματώδη ποτά και χρηματικό ποσό που δεν έχει μέχρι στιγμής προσδιοριστεί.
  • Κλοπή από κατάστημα εμπορίας ελαστικών αυτοκινήτων, όπου αφαίρεσαν μία τηλεόραση και έναν φορτιστή μπαταρίας.
Επιπλέον στην οικία του 24χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ηρωίνης, μεικτού βάρους (1) γραμμαρίου.

Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και την σύλληψη του 26χρονου, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμθηκε για να απολογηθεί αύριο (13-03-2014) ενώπιον του κ. Ανακριτή Χαλκίδας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...