Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Ο Αναγνωστάκης για τη ΛΑΡΚΟ- "Ανεπιθύμητος ο Πρόεδρος" λέει το Σωματείο

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, καταθέτει ως αναφορά την με ημερομηνία 11-3-2014 ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων Εταιρείας ¨ΛΑΡΚΟ¨Α.Ε., με θέμα την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υ.Π.Ε.Κ.Α. μεταξύ εκπροσώπων των εργαζομένων, από όλα τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, και του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Παπαγεωργίου. 

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου εκφράζουν την αντίθεσή τους σε όσα δηλώθηκαν από πλευράς Υπουργείου, αλλά και την αγωνία τους για την απαξίωση της εταιρίας και ειδικότερα των μεταλλείων της Εύβοιας.


Η Ανακοίνωση των εργαζομένων

Στην ανακοίνωση των εργαζομένων αναφέρονται και τα εξής:

"Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε επισημάνει μέσα από ανακοινώσεις ότι τα μεταλλεία της Ευβοίας απαξιώνονται συστηματικά  με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του εργοστασίου, με τελικό στόχο η διοίκηση να απευθυνθεί στην Τούρκικη αγορά  ως μόνη λύση για την συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου. Μία τακτική που η Διοίκηση μεθοδεύει το τελευταίο καιρό  συστηματικά (βλέπε μεταλλείο ΤΣΟΥΚΑΣ στο ΜΕΙ, , θαλάσσια μεταφορά μεταλλεύματος, κλπ) εγείροντας ερωτηματικά τελικά αν πρόκειται περί ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ.

Το  τελευταίο διάστημα έχουμε ζητήσει  εγγράφως και προφορικά αρκετές φορές συνάντηση με την διοίκηση για να συζητήσουμε όλα τα θέματα που έχουν προκύψει σχετικά  με την εξόρυξη  μεταλλείου, ζητήσαμε επανειλημμένα να υλοποιήσουν δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει για αγορά εξοπλισμού ο οποίος θα μας βοηθήσει σημαντικά να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του εργοστάσιου, συναντάμε πεισματική άρνηση. Αυτό επαναλήφτηκε και την Παρασκευή που ο Πρόεδρος της εταιρίας επισκέφτηκε τα μεταλλεία μας .Δυστυχώς θα επαληθευτούμε για άλλη μια φορά  ότι ο σκοπός αυτής της ανίκανης και επικίνδυνης ομάδας είναι η απαξίωση και η δόλια χρεωκοπία.

Για τους λόγους αυτούς  το Δ.Σ του Σωματείου αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να θεωρήσει ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ τον  Πρόεδρο της εταιρίας  στα μεταλλεία της Εύβοιας και να καλέσει  όλα τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ να πάρουν θέση στα τόσα σοβαρά ζητήματα  ,προκειμένου  να βάλουμε όλοι μαζί ένα τέλος σε αυτό τον κατήφορο" .


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...