Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

O Αναγνωστάκης στη συζήτηση για συνεταιριστικές τράπεζες

Ο βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Αναγνωστάκης συμμετέχοντας ως τακτικό μέλος στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, στη συζήτηση επί της Ενδιάμεσης Έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος, για τη Νομισματική Πολιτική 2013, έθεσε ερωτήσεις σχετικά με τις συνεταιριστικές τράπεζες.


Συγκεκριμένα η ερώτηση είχε ως εξής: «Κύριε Διοικητά, με πρόσφατες αποφάσεις της Τράπεζας της Ελλάδας οδηγήσατε σε υποχρεωτική εκκαθάριση έξι συνεταιριστικές τράπεζες, αυτές της Αχαΐας, Λαμίας, Λέσβου, Δ. Μακεδονίας, Δωδεκανήσου και Εύβοιας. Γεννιέται λοιπόν εύλογα το ερώτημα: τι μέτρα θα λάβετε για τους μεριδιούχους και τις ενεργές δανειακές συμβάσεις και φυσικά σε ποιες αλλαγές του θεσμικού πλαισίου θα προβείτε έτσι ώστε να προστατευτεί ο θεσμός των συνεταιριστικών τραπεζών;»

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιώργος Προβόπουλος υποστήριξε πως στις συνεταιριστικές τράπεζες επικρατούσε ένα κλίμα κομματικής αντιπαράθεσης και ένα πελατειακό σύστημα παροχής δανείων. Δήλωσε δε χαρακτηριστικά: «Τους λέγαμε να βάλουν έμπειρα τραπεζικά στελέχη και δεν μας άκουσαν ποτέ. Τους είχαμε ενημερώσει επανειλημμένως αλλά δυστυχώς δεν έκαναν τίποτα.» Προφανώς ο κ. Προβόπουλος δεν απάντησε στην ουσία της ερώτησης και επίρριψε τις ευθύνες στα Διοικητικά Συμβούλια των Τραπεζών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...