Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Τι ανακάλυψε ο Βασίλης Καλλίδης στην Εύβοια;


Κάθε Σάββατο, ο chef, συγγραφέας, δημοσιογράφος και ερευνητής γεύσεων, Βασίλης Καλλίδης θα μας ταξιδεύει στις πιο… νόστιμες και φιλόξενες γωνιές της χώρας μας, με αφορμή θεματικές γιορτές τοπικών προϊόντων, φεστιβάλ αλλά και πανηγύρια. Πολλές εικόνες και γεύσεις Ελλάδας. Πρωτοποριακές προτάσεις, σύγχρονες καλλιέργειες και αγροτικές πρακτικές, καθημερινοί άνθρωποι σε όλη την αλυσίδα παραγωγής τροφής, αυθεντικά «στέκια», παραδοσιακές γεύσεις και πολλή μουσική.  

Απέχει μόλις  μία ώρα από την Αθήνα και  όμως κρύβει πολλές εκπλήξεις και  πολλά εξαιρετικά προϊόντα. Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, o Βασίλης Καλλίδης ταξιδεύει στη Χαλκίδα και την Εύβοια για να δοκιμάσει γιγάντια ραπανάκια νταϊκόν, ποικιλίες οστράκων, άγνωστες σε πολλούς, φρέσκια μπύρα από την Κύμη και επισκέπτεται αγροκτήματα με βιολογικά κοτόπουλα, λαχανικά και λαχταριστά μανιτάρια.

Ο chef Βασίλης  Καλλίδης χρησιμοποιεί όλο τον πλούτο της γης για να μαγειρέψει μια  ζεστή σαλάτα λαχανικών, τραχανότο  με μανιτάρια, ένα αυτοσχέδιο φρικασέ τσιπούρας, λαχταριστά τοστάκια με σπιτική τυροκαυτερή, αφράτα κεφτεδάκια και μαμαδίστικο κριθαράκι με θαλασσινά. Από τη διαδρομή του δεν λείπουν στάσεις σε μοντέρνες και παραδοσιακές ταβέρνες και φυσικά δύο αξέχαστα γλέντια με κόντρα ρόλο που περιλαμβάνουν από παραδοσιακά Ευβοιώτικα στην Ερέτρια μέχρι Soul-Funk ήχους και διασκευές δημοτικών στο πιο ωραίο μαγαζί της Χαλκίδας.

Στο ταξίδι του, γνωρίζει πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους με όραμα και αγάπη για την περιοχή, τη γη και το καλό φαγητό. Από food bloggers μέχρι mountain bikers σε ένα επεισόδιο γεμάτο τοπικά καλούδια, ευφάνταστες συνταγές, ξεχωριστούς ανθρώπους και πολύ κέφι.

  «Νόστιμη γη» με τον Βασίλη Καλλίδη: Γιατί το ταξίδι άνοιγει την όρεξη!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...