Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Πορεία με... ΙΧ έκαναν οι καθηγητές στη Χαλκίδα!

Η φωτό από την Μοτό - πορεία των καθηγητών στην Αθήνα. Στη Χαλκίδα προτίμησαν τα ΙΧ.

Στην Αθήνα με μοτό , στη Χαλκίδα με αυτοκίνητα. Οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα ακολουθούν το... "καρμπόν", αλλά οι Χαλκιδέοι διαφοροποιήθηκαν: Προτίμησαν να κάνουν πορεία με τα ΙΧ τους και όχι με μηχανάκια, όπως έγινε σε άλλες πόλεις.


Η ΕΛΜΕ Εύβοιας, που εξακολουθεί να ενημερώνει επιλεκτικά τα media, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η το ποσοστό συμμετοχής των καθηγητών στην απεργία αγγίζει μέχρι και το 90%. 

Η ανακοίνωση τους είναι η ακόλουθη:
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
η χθεσινή πρώτη μέρα της απεργίας στέφθηκε πανελλαδικά από πρωτοφανή μεγάλα ποσοστά επιτυχίας, που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπέρασαν το 90%. Στην Εύβοια, παρόλο που μέχρι τις δυο το μεσημέρι δεν είχαμε λάβει συγκεντρωτικά και επίσημα στοιχεία από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το ποσοστό φαίνεται να αγγίζει το 90%.
Πολλά σχολεία μέσα και γύρω από την Χαλκίδα έκλεισαν τελείως, ακόμα και σχολεία χωρίς απεργιακή παράδοση συμμετείχαν με μαζικότητα, ενώ οι απεργιακές επιτροπές έδωσαν δυναμικό παρόν έξω από τα σχολεία τους και επισκέφτηκαν και τα όμορα σχολεία. Στις 11 π.μ. έξω από το Α' Λύκειο μια τεράστια αλυσίδα από υπέροχους συναδέλφους και συναδέλφισσες με ένα βιβλίο στο χέρι, περικυκλώσαμε το σχολείο σε ένα συμβολικό κλοιό υπεράσπισής του. Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε με πορεία στο Νομαρχιακό μέγαρο που από την προηγούμενη βδομάδα τελεί υπό κατάληψη, από απολυμένους στις βιομηχανίες του νομού μας.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
η πρώτη μεγάλη μάχη κερδήθηκε, κόντρα στη λυσσαλέα επίθεση που εξαπολύθηκε από την κυβέρνηση και τα τρομοπαπαγαλάκια της όλο το προηγούμενο διάστημα, ενάντια στον κλάδο των εκπαιδευτικών. Προχωράμε δυναμικά, κλιμακώνουμε την αντίδραση μας στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην ηγεσία του Υπουργείου ότι ο κλάδος είναι ενωμένος και αποφασισμένος. Αποφασισμένος να μην ανεχτεί άλλο την υποβάθμιση και τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, αποφασισμένος να υπερασπιστεί και να προασπίσει το Δημόσιο σχολείο.
Σήμερα Τρίτη, δεύτερη μέρα της απεργίας, συνεχίζουμε δυναμικά! Συναντιόμαστε 7:30 το πρωί έξω από τα σχολεία μας, περιφρουρούμε την απεργία μας, ενισχύουμε τα γειτονικά σχολεία, και στις 11 συναντιόμαστε στα ΕΠΑΛ στο βούρκο. Από κει θα ξεκινήσει μια τεράστια αυτοκινητοπομπή σε όλες τις γειτονιές της πόλης με εποχούμενους εκπαιδευτικούς.
Ο αγώνας μόλις ξεκίνησε, η νίκη είναι μπροστά για να την γευτούμε όλοι και όλες μαζί!
Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος
Κολιού Όλγα
Η γεν. γραμματέας
Νίκα Χαρά
- See more at: http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=26042#sthash.MYQu6Kc9.dpuf

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...