Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεχίζεται η κατάληψη της Περιφέρειας από εργαζόμενους και άνεργους

Σωματεία εργαζομένων διαμαρτύρονται για τις ομαδικές απολύσεις, κάνοντας λόγο για υψηλή ανεργία που μαστίζει τόσο την περιοχή της Χαλκίδας όσο και της υπόλοιπης Εύβοιας.

         
Την κατάληψη – διαμαρτυρία συνεχίζουν, σωματεία εργαζομένων στη Χαλκίδα, με αφορμή την υψηλή ανεργία που ταλανίζει τη Εύβοια. Στην κατάληψη του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας στη Χαλκίδα πήραν μέρος το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και τα σωματεία εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας, στη ΝΕΟΣΕΤ, στη ΣΕΛΜΑΝ, στην ΙΝΤΕΡΚΕΜ και στον πρώην «Τσαουσόγλου».

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως τους τελευταίους μήνες γίνονται ομαδικές απολύσεις, χωρίς σε αρκετές περιπτώσεις να δίνονται αποζημιώσεις ή οφειλές από δεδουλευμένα. Μάλιστα, δεν λείπουν και οι περιπτώσεις των εργαζομένων σε επίσχεση εργασίας για περισσότερους από έξι μήνες. Στόχος των εργαζομένων είναι η συνέχιση της κατάληψης αλλά και η αλληλεγγύη με άλλους κλάδους, όπως η ΟΛΜΕ που συμμετείχε στην κατάληψη.

Στη σημερινή συνέλευση μίλησαν οι: Στέφανος Μπασινάς, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας, Βαγγέλης Σταματούκος, Πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, Ηλίας Κούκουρας, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας, Θανάσης Γιαπλές, Πρόεδρος του Σωματείου της Ιντερκέμ, Θανάσης Δεμερούτης, Πρόεδρος του Σωματείου της Σέλμαν, Γιάννης Χρυσάγης, Πρόεδρος του Σωματείου της Νεοσέτ, Χαρά Νίκα Γραμματέας της ΕΛΜΕ Ευβοίας και Κώστας Κουλουρίδης, μέλος του Περιφερερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.

Όλοι τους αποφάσισαν να δημιουργηθούν βάρδιες περιφρούρησης του κτιρίου της Νομαρχίας, με σκοπό να αποφευχθούν οι προβοκατόρικες ενέργειες που σαν σκοπό θα έχουν να βλάψουν το εργατικό κίνημα. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...