Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Οφείλονται λεφτά και στην Εύβοια από το Ταμείο Μολυβιάτη


Για τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, που είχαν πλήξει και το νομό μας. Μεγάλος ντόρος γίνεται αυτές τις μέρες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τα λεφτά που οφείλονται στο νομό Ηλείας, από το περίφημο..."Ταμείο Μολυβιάτη". Ωστόσο από το ίδιο Ταμείο οφείλονται χρήματα και στην Εύβοια, που ήταν ένας από τους πυρόπληκτους νομούς του 2007.

Για όσους ενδεχομένως δεν θυμούνται, να υπενθυμίσουμε ότι τον Αύγουστο του 2007, ιδρύθηκε το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (ΕΤΑΕΑ), με πρόεδρο τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη.

Σκοπός του Ταμείου ήταν η χρηματοδότηση προγραμμάτων στήριξης και ενίσχυσης πληγέντων από θεομηνίες, πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες και άλλες φυσικές καταστροφές ή ακραία καιρικά φαινόμενα. Η τραγωδία ξεσήκωσε ένα κίνημα αλληλεγγύης με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί από δωρεές στο ταμείο ένα ποσό περίπου 210 εκατ. ευρώ.

Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Οικονομικών, στον οποίο θέτει σειρά ερωτημάτων σχετικά με το ακριβές ύψος του ποσού, που οφείλεται στην Εύβοια, αλλά και σχετικά με τον ακριβή τρόπο διάθεσης και αξιοποίησης των κονδυλίων.


egnomi.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...