Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ο Αναγνωστάκης για την στελέχωση και λειτουργία Κέντρου Υγείας Μαντουδίου

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατέθεσε ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας, με αφορμή δημοσιεύματα για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου.  

Στο πλαίσιο της ερώτησης ο βουλευτής της Εύβοιας, ρωτάει αν θα εγκριθεί πρόσθετο ιατρικό προσωπικό καθώς και αν θα γίνει αντικατάσταση του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας.

To πλήρες κείμενο της ερώτησης:

"Ελπίζουμε η ενημέρωση  σας, για την κατάσταση και τον τρόπου λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου, να είναι επαρκής και να έχει προκαλέσει ήδη την αντίδρασή σας.  Σας υπενθυμίζουμε πως σε επίπεδο στελέχωσης το εν λόγω Κέντρο Υγείας, παρουσιάζει προβλήματα και για την επίλυση τους, θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μόνιμος γιατρός γενικής παθολογίας καθώς και η θεσμοθέτηση επίσκεψης γιατρών όλων των ειδικοτήτων τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Παράλληλα η κατάσταση στην οποία βρίσκονται όλα τα ιατρικά μηχανήματα είναι τραγική, αφήνοντας αμφιβολίες για το αν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν επείγοντα περιστατικά. Γεωγραφικά το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, βρίσκεται σε μια στρατηγική θέση και θα μπορούσε να εξυπηρετεί τη Βόρεια και Κεντρική Εύβοια, ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο, που συχνά παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της περιοχής, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Όμως τόσο η ανεπάρκεια σε ιατρικό προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή, καθιστά το έργο του Κέντρου Υγείας, εξαιρετικά δύσκολο και η υγεία των κατοίκων της περιοχής διατρέχει κίνδυνο, σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο επείγον περιστατικό.

Ακόμα και το μοναδικό ασθενοφόρο που υπάρχει, δεν διαθέτει τον κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό, για να διαχειριστεί καταστάσεις που χαρακτηρίζονται ως επείγουσες. Η κατάσταση του ασθενοφόρου ήταν τόσο επικίνδυνη, που ώθησε τον Πρόεδρο Νοσοκομειακών Γιατρών Εύβοιας κ. Αντωνίου Πάρι Σώτου, να αιτηθεί την πρόσκαιρη αντικατάσταση του ασθενοφόρου, ώστε να αποκατασταθούν οι βλάβες και να καταστεί λειτουργικό.

Λαμβάνοντας υπ’  όψη τα παραπάνω ερωτάσθε κ. Υπουργέ
Ποιες παρεμβάσεις σκοπεύετε να κάνετε, ώστε να εξυπηρετεί αποτελεσματικά το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου τους ασθενείς του;
Προτίθεστε να προχωρήσετε σε μετακινήσεις προσωπικού, ώστε να στελεχωθούν οι θέσεις ιατρικού προσωπικού;
Προτίθεστε να αντικαταστήσετε το πεπαλαιωμένο ασθενοφόρο, με κάποιο που να διαθέτει όλα τα απαραίτητα μέσα για την παροχή υπηρεσιών υγείας;


  O Ερωτών Βουλευτής



Δημήτρης Αναγνωστάκης"


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...