Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Χορήγηση νέων αδειών αλιείας σε επαγγελματικά σκάφη


Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής  Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, μετά την έκδοση της 2240/31541/13.03.2013 (ΦΕΚ 613/Β΄/15.03.2013) Απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που αφορά στη χορήγηση, υπό προϋποθέσεις, νέων αδειών αλιείας σε επαγγελματικά σκάφη, ενημερώνει για τα εξής:

Με την παραπάνω Υπουργική Απόφαση  διανέμεται συνολική χωρητικότητα 1.200 GT και συνολική ισχύς 8.000 KW με τη χορήγηση νέων επαγγελματικών αδειών αλιείας σκαφών, για αλιεία με αλιευτικά εργαλεία της παράκτιας αλιείας, σε επαγγελματίες αλιείς με τα εξής κριτήρια:
1) Ήταν κάτοχοι επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους το οποίο διέθετε άδεια αλιείας με το αλιευτικό εργαλείο «βιντζότρατα», εντάχθηκε και διαλύθηκε στο πλαίσιο του Μέτρου1.1. − Μόνιμη παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων του Ε.Π.ΑΛ. 2007-2013, με προσαυξημένο ποσοστό ενίσχυσης, σε εφαρμογή του Σχεδίου Προσαρμογής Αλιευτικής Προσπάθειας.
2) Είναι τέκνα ή εγγόνια ιδιοκτήτη επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους το οποίο διαθέτει άδεια σκάφους σε ισχύ με το αλιευτικό εργαλείο «βιντζότρατα» και δεσμεύεται να αφαιρέσει το εργαλείο αυτό από την άδεια αλιείας του σκάφους.
και επιπλέον:
α)  Είναι ηλικίας από 25 ετών έως και 50 ετών με τουλάχιστον δεκαετή ενασχόληση με την αλιεία και
β) Να μην είναι κάτοχοι άλλου επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους ούτε και σε ποσοστό, το τελευταίο έτος από την υποβολή της αίτησης.
Τα σχετικά αιτήματα θα πρέπει να υποβληθούν στην αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Αλιείας, από την οποία πρέπει να διαβιβασθούν στηΔιεύθυνση Θαλάσσιας Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Δεδομένου ότι στη Διεύθυνση αυτή τα αιτήματα αφενός θα εξετάζονται με σειρά προτεραιότητας και αφετέρου πρέπει να έχουν διαβιβασθεί και πρωτοκολληθεί μέχρι τις 29 Μαΐου 2013, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να προσέλθουν στα αρμόδια Τμήματα της Περιφέρειας το συντομότερο δυνατόν και σε κάθε περίπτωση έως τις 27 Μαΐου 2013.

Τα χαρακτηριστικά των σκαφών στα  οποία χορηγούνται οι άδειες αλιείας, τα δικαιολογητικά τα οποία πρέπει να προσκομίζονται από τον ενδιαφερόμενο  με την υποβολή της αίτησης, καθώς  και οι μετέπειτα υποχρεώσεις  των σκαφών, καθορίζονται στη σχετική  Υπουργική Απόφαση 2240/31541//13.03.2013 (ΦΕΚ613Β΄/15.03.2013)

Για οποιαδήποτε πληροφορία και  διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να απευθυνθούν στα Τμήματα Αλιείας  των Περιφερειακών Ενοτήτων της  Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...