Σάββατο 6 Απριλίου 2013

 “Η Γλώσσα της Τέχνης” του Μυταρά


Σε μια σειρά διαλέξεων μέσα από τις οποίες ο Δημήτρης Μυταράς μοιραζόταν τις γνώσεις και τις σκέψεις του, για διάφορα εικαστικά θέματα, με τους φοιτητές της ΑΣΚΤ, επικεντρώνεται το νέο του βιβλίο με τίτλο «Η Γλώσσα της Τέχνης». Το βιβλίο αυτό ξεκίνησε να γράφεται πριν από 15 χρόνια και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό στις 8 Απριλίου στις 7 το απόγευμα στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο).

Για το βιβλίο του Δημήτρη Μυταρά, το οποίο εκδόθηκε από το Ίδρυμα Ευγενίδου, θα μιλήσει ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Γεώργιος Χαρβαλιάς, η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης και ομότιμη καθηγήτρια ιστορίας της τέχνης κ. Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, ο κ. Γιάννης Κοντός, ποιητής, καθώς και η κ. Άννα Γριμάνη, δημοσιογράφος. Στη συνέχεια το λόγο θα πάρει ο κ. Μυταράς όπου και θα συνομιλήσει με το κοινό.

«Σαν δάσκαλος πάντοτε θεωρούσα χρέος μου να μεταφέρω τις εμπειρίες μου και με τη βοήθεια της συζύγου μου Χαρίκλειας, είμαι ευτυχής που σήμερα μπορώ να παραδώσω αυτό το βιβλίο για όσους θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις επάνω στην εικαστική δημιουργία», αναφέρει ο κ. Δημήτρης Μυταράς. Όπως  άλλωστε σημειώνει και στον πρόλογο του βιβλίου, ευχή του κ. Μυταρά είναι από τη μία να βοηθήσει τους νέους ζωγράφους και από την άλλη να ενημερώσει εκείνους που δεν ασχολούνται με την Τέχνη, αλλά θα ήθελαν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους και μαζί να ξεπεράσουν τους φόβους που ίσως προκαλεί το «απρόσιτο» της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Σημειώνεται ότι οι χώροι του Ιδρύματος  Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, καθώς και ότι έχει ήδη προγραμματιστεί  διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...