Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Το ΠΑΜΕ Εύβοιας για τη συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου


Στην συνεδρίαση του  Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στις 3/4/13 οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ (Ταξική Ενότητα) έθεσαν δύο θέματα ως εξής:

  • Συντονισμός – κλιμάκωση κινητοποιήσεων για τις εξελίξεις στα Τσιμέντα.
  • Προκήρυξη απεργίας την Μ. Τετάρτη 1ΜΑΗ.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Εύβοιας αναφέρεται "στην τοποθέτηση των  ταξικών δυνάμεων τονίστηκε ότι πρέπει να απασχολήσουν την εργατική τάξη οι εξελίξεις στα τσιμέντα. Η παραγωγική διαδικασία με σκοπό το κέρδος σχεδιάζει το κλείσιμο ενός εργοστασίου την ίδια στιγμή που η παραγωγή του είναι απαραίτητη για τις ανάγκες του λαού (σχολεία, νοσοκομεία, αντισεισμικά – αντιπλημμυρικά έργα, οδικά δίκτυα κ.α.). Τονίστηκε ότι ενάντια σε αυτούς του σχεδιασμούς έχουν συμφέρον να συντονιστούν όλοι οι εργαζόμενοι κλιμακώνοντας τη δράση τους. Την ίδια στιγμή να αναδεικνύεται η αναγκαιότητα μιας παραγωγικής διαδικασίας με σκοπό της λαϊκές ανάγκες.

Για να είναι νικηφόρος  ο αγώνας ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς δεν αρκεί απλά και  μόνο η συμφωνία των «κορυφών». Όσο  αυτό το περιεχόμενο υιοθετείται  από ευρύτερες μάζες εργαζομένων  τόσο αυξάνεται η δυναμική των αγώνων. Τόσο περισσότερο θα γίνεται πραγματικότητα ο συντονισμός στον όμιλο, στον κλάδο, σε όλη την εργατική τάξη. Τόσο θα ανοίγει ο δρόμος για μια άλλη παραγωγική διαδικασία και εξουσία.

Στον 2ο θέμα ομόφωνα ψηφίστηκε προκήρυξη απεργίας την Μ. Τετάρτη 1/5/2013".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...