Την Κυριακή 7 Απριλίου θα διεξαχθεί στην Αιδηψό, ο 2ος Ημιτελικός
γύρος για την ανάδειξη των καλύτερων πιάτων, με συνταγές από την Βόρεια
Εύβοια.
Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία του 1ου ημιτελικού που έγινε στην Κάρυστο, την Κυριακή 7 Απριλίου και ώρα 10.30, στο Ξενοδοχείο «ΕΡΜΗΣ» στην Αιδηψό, (οδός Ερμού) θα λάβει χώρα ο 2ος Ημιτελικός Γύρος, για την ανάδειξη των καλύτερων πιάτων από τις συνταγές της Βόρειας Εύβοιας, τα οποία θα προκριθούν για την τελική Φάση του Πανευβοϊκού διαγωνισμού ανάδειξης του πιο χαρακτηριστικού πιάτου της Εύβοιας.
Σκοπός της διαδικασίας του διαγωνισμού που διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Εύβοιας, σε συνεργασία με τον Τομέα Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής του IEK PRAXIS και την Ένωση Ξενοδόχων Ευβοίας, είναι η αναζήτηση των τοπικών συνταγών της Εύβοιας, η ανάδειξη του πιο χαρακτηριστικού τοπικού φαγητού, πρωινού και γλυκού και η καθιέρωση τους, ως αναγνωρίσιμων τοπικών χαρακτηριστικών του νησιού.
Βασικός στόχος του διαγωνισμού είναι η απόκτηση ταυτότητας της Εύβοιας μέσα από τα προϊόντα και τις γεύσεις της.
Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία του 1ου ημιτελικού που έγινε στην Κάρυστο, την Κυριακή 7 Απριλίου και ώρα 10.30, στο Ξενοδοχείο «ΕΡΜΗΣ» στην Αιδηψό, (οδός Ερμού) θα λάβει χώρα ο 2ος Ημιτελικός Γύρος, για την ανάδειξη των καλύτερων πιάτων από τις συνταγές της Βόρειας Εύβοιας, τα οποία θα προκριθούν για την τελική Φάση του Πανευβοϊκού διαγωνισμού ανάδειξης του πιο χαρακτηριστικού πιάτου της Εύβοιας.
Σκοπός της διαδικασίας του διαγωνισμού που διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Εύβοιας, σε συνεργασία με τον Τομέα Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής του IEK PRAXIS και την Ένωση Ξενοδόχων Ευβοίας, είναι η αναζήτηση των τοπικών συνταγών της Εύβοιας, η ανάδειξη του πιο χαρακτηριστικού τοπικού φαγητού, πρωινού και γλυκού και η καθιέρωση τους, ως αναγνωρίσιμων τοπικών χαρακτηριστικών του νησιού.
Βασικός στόχος του διαγωνισμού είναι η απόκτηση ταυτότητας της Εύβοιας μέσα από τα προϊόντα και τις γεύσεις της.