Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

«Ο κήπος με τις 11 γάτες» Διήμερο βιωματικό σεμινάριο Αγωγής Υγείας

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, με πρωτοβουλία της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων Θάλειας Καλαμπαλίκη και το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Αγωγής ψυχοκοινωνικής υγείας Εύβοιας οργανώνουν διήμερο βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων με θέμα

« Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ 11 ΓΑΤΕΣ ».

Στο σεμινάριο θα προταθεί για αξιοποίηση το ομώνυμο παραμύθι του Luciano Morati που αποτελεί εγκεκριμένο υλικό πρόληψης από το Υπουργείο Παιδείας και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Σκοπός του προγράμματος «Ο κήπος με τις 11 γάτες» είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν τις απαιτούμενες γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις ώστε να γίνουν ικανά να αντισταθούν σε καταστάσεις υψηλού κινδύνου και να αποφύγουν κακές επιρροές.

Θα προσεγγιστούν βιωματικά και θα δοκιμαστούν σε μορφή προσομοίωσης, ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη ικανοτήτων επιλογής και απόφασης με υπευθυνότητα και αυτονομία, αναγνώρισης και αντιμετώπισης συγκρούσεων, αναγνώρισης και διαχείρισης συναισθημάτων, αντίστασης στις πιέσεις της ομάδας των φίλων.

Εισηγήτριες και συντονίστριες του σεμιναρίου θα είναι οι:

- Χαρά Σπηλιοπούλου - Ιατροδικαστής, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονική Διευθύντρια του Κέντρου Πρόληψης

- Θάλεια Καλαμπαλίκη ,Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Εύβοιας

- Φραντζέσκα Ακριώτη -Ψυχολόγος, στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης

- Μαρία Κίσσα- Ψυχολόγος, στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25/1/2013 (ώρα 17.00-21.00) και το Σάββατο 26/1 (ώρα 09.00-14.00) στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης (Μπαλαλαίων 7,Χαλκίδα τηλ. 22210-78118).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...