Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Τράπεζα Χρόνου στη Χαλκίδα:Για κάθε ώρα προσφοράς σας, μπορείτε να λάβετε μια ώρα βοήθειας

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας σε σύμπραξη με το Δήμο Χαλκιδέων, την εταιρεία Νόσου Alzheimer, την Πανευβοϊκή Φιλόπτωχο Αδελφότητα και το Σύλλογο Πολυτέκνων Χαλκιδέων και Περιχώρων, δημιουργεί την Τράπεζα Χρόνου στο πλαίσιο του προγράμματος "Κοινωνικές Δομές για την αντιμετώπιση της Φτώχειας στο Δήμο Χαλκιδέων- Συνέργεια" στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007- 2013 με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός της κοινωνικής αυτής δομής είναι να στηρίξει τους δημότες και την αλληλέγγυα προσφορά μέσω των ευκαιριών που προσφέρει.

Η Τράπεζα Χρόνου είναι μια διαδικτυακή κοινότητα η οποία προωθεί την πρόσβαση σε υπηρεσίες και προϊόντα και αναγνωρίζει την αξία που ο καθένας μπορεί να προσφέρει. Π.χ. μία ώρα εκμάθησης Αγγλικών μπορεί να ανταλλαχθεί με μία ώρα καθαρίσματος σπιτιού. Τα μέλη δεν χρησιμοποιούν χρηματικό κόστος αλλά το μέσο συναλλαγής είναι αποκλειστικά η Τοπική Εναλλακτική Μονάδα (ΤΕΜ).

Η συμμετοχή στην Τράπεζα Χρόνου συμβάλλει στη δημιουργία σταθερών και συνεχών σχέσεων αμοιβαιότητας, αλληλεγγύης και εμπστοσύνης μεταξύ των μελών. Παράλληλα, προωθεί την ενεργοποίηση για κοινωνική δικτύωση και στήριξη στους συνανθρώπους μας και προσφέρει ψυχοκοινωνική υποστήριξη στα μέλη, ώστε να επανακτήσουν τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς στόχους. Η Κοινωνική Λειτουργός παρέχει τις ανάλογες υπηρεσίες στα μέλη.

Για κάθε ώρα προσφοράς σας, μπορείτε να λάβετε μια ώρα βοήθειας. Μοιραστείτε ό,τι σας αρέσει να κάνετε και γνωρίζετε καλά για να βοηθήσουμε τους άλλους και να επωφεληθείτε κι εσείς από το ευρύ φάσμα των δεξιοτήτων, των ταλέντων και των προϊόντων στο πλαίσιο της τοπικής κοινότητάς μας.

Γίνε και Εσύ μέλος! Δες τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τα προϊόντα και δώσε και εσύ ΑΞΙΑ στον ΧΡΟΝΟ σου.

Facebook: Τράπεζα Χρόνου Χαλκίδας

Επίσημη σελίδα: www.sinergia.ergkev.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...