Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Αποστόλου: Τάγμα εφόδου η Χρυσή Αυγή

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Βαγγέλης Αποστόλου και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος στη συζήτηση για την αναστολή της χρηματοδότησης του κόμματος «Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή», στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της Βουλής την 17/12/13 είπε τα εξής:


«Αγαπητοί συνάδελφοι, θα σταθώ στο ξεκίνημά μου στις φαντασιώσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής ότι πρόκειται για σκευωρία Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης. Ονειρεύεται σκευωρίες. Η Αριστερά δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Είναι αυτή που στάθηκε όρθια, όταν η πατρίδα είχε την ανάγκη να την υπερασπιστεί απέναντι στους ναζιστές, απέναντι στους κουκουλοφόρους προγόνους των σημερινών Χρυσαυγιτών. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Άρα, λοιπόν, αλλού αυτά τα βέλη. Τα βέλη ουσιαστικά πρέπει να απευθυνθούν προς τους δικούς τους, προς τα μέλη τους, που με τη συμπεριφορά τους έχουν από την ημέρα της εμφάνισής τους μέχρι σήμερα προκαλέσει και τρομοκρατήσει την ελληνική κοινωνία. Δηλαδή, πρόκειται ουσιαστικά για τάγματα εφόδου, τα οποία πέρασαν και το Ρουβίκωνα.

Εμείς επιμέναμε εδώ και καιρό ότι έπρεπε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα η Χρυσή Αυγή. Όμως, έστω και αυτή τη στιγμή, δικαιοσύνη και Βουλή έκαναν ένα βήμα με τη δέουσα προσοχή, τόσο η δικαιοσύνη με τα κατηγορητήρια που συνέταξε, όσο και η Βουλή με την τροποποίηση του νόμου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Αυτό το βήμα εμείς το στηρίζουμε όχι μόνο γιατί αποτελεί, θα έλεγα, μία απάντηση στη μέχρι σήμερα λειτουργία της Χρυσής Αυγής, αλλά κυρίως γιατί όλα τα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση, η οποία είχε όλες τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στο συγκεκριμένο νόμο για να ασκεί μία εγκληματική λειτουργία.

Δεν θέλω να σταθώ ιδιαίτερα σε επιμέρους περιπτώσεις. Αρκεί να δούμε και το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί, το οποίο πραγματικά τεκμηριώνει τις ποινές που προβλέπει η συγκεκριμένη νομοθεσία και το ένταλμα κράτησης των συγκεκριμένων ανακριτών, το οποίο αναφερόμενο και στο καταστατικό, αλλά και στην όλη δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης αποδεικνύει ότι πρόκειται για μία συμμορία, η οποία έχει μία συγκεκριμένη δράση και κατεύθυνση.

Θα ήθελα ιδιαιτέρως να σταθώ στο πόρισμα του κ. Βουρλιώτη, όπου καταγράφονται τόσο οι πεποιθήσεις της οργάνωσης, όσο και η δομή της και ο τρόπος με τον οποίο εκπαιδεύονται τα μέλη της. Πραγματικά, όλα συντελούν στη στοιχειοθέτηση μίας κατηγορίας, για τον Αρχηγό και άλλους οκτώ Βουλευτές έχει απαγγελθεί ένα συγκεκριμένο κατηγορητήριο. Οι δύο Βουλευτές και ο Αρχηγός που ήδη σήμερα είναι προφυλακισμένοι, οι τρεις υπόλοιποι που έχουν περιοριστικούς όρους, αλλά και οι άλλοι τρεις που βρίσκονται στη διαδικασία της απολογίας, έχουν διαπράξει τις συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις.

Βέβαια, δεν είναι μόνο η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και η δολοφονία του Σαχζάτ Σουλμάν. Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα σ’ αυτό, γιατί αύριο ξεκινά η δίκη των συγκεκριμένων δύο δολοφόνων, οι οποίοι συνελήφθησαν και αποδείχθηκε η σχέση τους με τη Χρυσή Αυγή. Όλα αυτά βεβαίως, καθώς και οι απόπειρες δολοφονίας και ιδιαίτερα αυτές οι εικόνες, αυτά τα βίντεο που είδαμε από τα Μέσα Ενημέρωσης την τελευταία περίοδο, δεν είναι σκευωρίες. Είναι συγκεκριμένες εικόνες, τις οποίες δεν μπόρεσε και δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει.

Όλα αυτά, λοιπόν, αλλά και αυτά που οι μάρτυρες τεκμηριωμένα κατέθεσαν -και καταλαβαίνετε σε τι δύσκολες συνθήκες πήγαν αυτοί οι άνθρωποι και κατέθεσαν αναλυτικά συγκεκριμένα περιστατικά- συνηγορούν, αγαπητοί συνάδελφοι, στην υιοθέτηση από τη δική μας πλευρά της πρότασης της Επιτροπής Δεοντολογίας -βεβαίως μετά την εισαγγελική παραγγελία- για την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, όπως προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...