Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

BINTEO - Ο Αναγνωστάκης για τον προϋπολογισμό

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, τοποθετήθηκε, ως ειδικός αγορητής, στην ολομέλεια της βουλής κατά τη διάρκεια συζήτησης για τον προϋπολογισμό.


Ξεκίνησε την τοποθέτησή του, χαρακτηρίζοντας τον υπό ψήφιση προϋπολογισμό, ως ένα προϋπολογισμό σφιχτό, φορομπηχτικό, χωρίς στόχους, που συντάχθηκε κάτω από το άγχος, της λογιστικής απόδειξης ενός ικανού πρωτογενούς πλεονάσματος. 


Ένα πρωτογενές πλεόνασμα που προέρχεται κυρίως από τη συρρίκνωση των κοινωνικών δαπανών, τη μείωση προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και τη μη εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τρίτους.

Συνέχισε, τονίζοντας πως ο προϋπολογισμός δεν αφήνει καμία χαραμάδα ελπίδας, ενώ αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει την ύφεση, την ανεργία και τη φτώχεια. Η λογική σύνταξης του προϋπολογισμού, αντί να διέπεται από συγκεκριμένη αναπτυξιακή διάσταση, προτείνει αντίθετα, ως μοναδική λύση, την υπερφορολόγηση.

Σχολίασε ότι απουσιάζουν πλήρως προτάσεις για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας της χώρας, όπως επίσης ότι απουσιάζουν προτάσεις για ένα πρόγραμμα διεκδικήσεων, ως προς την αναδιάταξη του χρέους και την έξοδο της χώρας από την κρίση. Τέλος δήλωσε χαρακτηριστικά: ¨Μπορεί να πετύχατε έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, αλλά δυστυχώς απευθύνεται σε έναν φτωχοποιημένο λαό¨.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...