Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Το ΠΑΜΕ για τις κλήσεις συνδικαλιστών της κατάληψης σε απολογία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Συνεχίζουμε να είμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους των εργοστασίων (ΙΝΤΕΡΚΕΜ, ΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΣΕΛΜΑΝ, ΝΕΟΣΕΤ, ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ) που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη στο κτίριο της Περιφέρειας (Διοικητήριο). Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους για καταβολή όλων των οφειλών, ανάκληση απολύσεων, επαναλειτουργία των εργοστασίων. Να παρθούν άμεσα μέτρα που να προστατεύουν τους ίδιους και τις οικογένειές τους από τον κίνδυνο της εξαθλίωσης.

Οι  εκπρόσωποι του κράτους των βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών βιάστηκαν να κινήσουν «τις νόμιμες διαδικασίες» καλώντας σε απολογία συνδικαλιστές από την κατάληψη στο κτίριο της Περιφέρειας. Την ίδια στιγμή που μια μέρα μετά τη συνάντηση στο υπουργείο εργασίας έμειναν απλά στα ευχολόγια! «Θα» είπαν και πάλι. Αυτοί δηλαδή που έβγαλαν σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας ή ανεργίας εκατοντάδες εργαζόμενους και άφησαν τις οικογένειές των εργαζομένων μετέωρες, μένουν στο απυρόβλητο και αντιμετωπίζονται με το γάντι. Αντίθετα το αστικό κράτος σπεύδει να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από τους νόμους του στους εργαζόμενους που διεκδικούν τα αυτονόητα: δουλειά και πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Αυτή  η πρακτική δεν είναι τυχαία ούτε μεμονωμένη. Δευτέρα βράδυ συνέλαβαν 20μαθητές στη Λαμία γιατί αγωνιζόντουσαν, στην Καστοριά η ΟΠΚΕ εισέβαλε σε Λύκειο της περιοχής όπου υπήρχαν κινητοποιήσεις. Σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά πραγματοποιούσαν πορεία προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου τους περίμεναν διμοιρίες δυνάμεων καταστολής. Αυτές τις μέρες έχουμε επέκταση της ποινικοποίησης των αγώνων από το κράτος της πλουτοκρατίας.
Στην ίδια λογική αξιοποιούν τα γεγονότα με την Χρυσή Αυγή που οι ίδιοι έφτιαξαν.

Να μας  βρουν απέναντί τους, οργανωμένους και έτοιμους για αντεπίθεση. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, οργανωμένα μέσα από συλλόγους, σωματεία να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε. και μονοπωλίων. Να μην περάσει καμία αυταπάτη ότι υπάρχουν άλλου είδους λύσεις.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...