Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Απέλυσαν σπουδαστή στα ΤΕΙ Χαλκίδας γιατί ζήτησε την καταδίκη της δράσης της Χρυσής Αυγής

Την απόλυση του σπουδαστή στα ΤΕΙ Χαλκίδα και εργαζόμενου στην εταιρεία ΠΙΤΣΟΣ, ο οποίος ζήτησε την καταδίκη της δράσης της Χρυσής Αυγής, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Χαλκίδας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Η εργοδοτική τρομοκρατία δείχνει για άλλη μια φορά τα δόντια της! Είναι γνωστό πως στη "δημοκρατία" όλων αυτών που απολύουν ή κόβουν τους μισθούς στους γονείς μας, που δεν μας αφήνουν να σπουδάσουμε, που διαλύουν την Παιδεία και την Υγεία, το να σηκώνεις κεφάλι δεν επιτρέπεται. Τα παραδείγματα το τελευταίο διάστημα, με εργάτες που απολύονται για συνδικαλιστική δράση πληθαίνουν. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Μαρίας Μπλάνα, μέλους της Διοίκησης της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, εργαζόμενης στην αλυσίδα καταστημάτων "Carrefour-Μαρινόπουλος" που απολύθηκε πριν δύο βδομάδες, επειδή αρνήθηκε να υπογράψει τη νέα μειωμένη σύμβαση εργασίας.

Καλούμε όλους τους πρακτικάριους να οργανωθούν στα σωματεία τους, τους σπουδαστές στους συλλόγους τους και οργανωμένα να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική που καθημερινά βυθίζει εμάς και τις οικογένειές μας στην εξαθλίωση. Απαιτούμε: Να παρθεί τώρα πίσω η απόλυση. Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών. 6ωρη δουλειά με αποδοχές 8ωρου. Αδεια με πλήρεις αποδοχές κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου. Πρακτική άσκηση με ευθύνη των ιδρυμάτων, στο αντικείμενο σπουδών με επιβλέπον καθηγητή στην πράξη. Αμοιβή των σπουδαστών με βάση τις συμβάσεις των κλάδων. Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...