Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί απέδειξαν την ανθρωπιά τους...

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας παραχώρησε πρόπλασμα ανθρωπίνου σώματος στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να διευκολυνθεί η πραγματοποίηση σεμιναρίων Πρώτων Βοηθειών. 

Η παραχώρηση αυτή έγινε με προγενέστερη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, με τα έσοδα που είχε ο Σύλλογος από το Πασχαλινό Παζάρι της χρονιάς που πέρασε.

Το πρόπλασμα παρέλαβαν οι Υπεύθυνοι Δημοσίων Σχέσεων του Τμήματος Σαμαρειτών Χαλκίδας Φωτεινή Κατσιούλα και Σπύρος Κοκορδάτος.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, είναι η πιο ενεργή Εθελοντική Οργάνωση Πρώτων Βοηθειών Διάγνωσης και Ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα, η μοναδική εθελοντική  διασωστική δύναμη στην χώρα μας, αναγνωρισμένη  από την  Γ.Γ.Π.Π., η οποία  διαθέτει οχτώ διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης της εκπαίδευσης όλων των Εθελοντών της, στους τομείς Πρώτων Βοηθειών,  Διάσωσης & Ναυαγοσωστικής και Εκπαιδευτών.


Η συνεργασία του Συλλόγου με το τμήμα Σαμαρειτών αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την οργάνωση τακτικών σεμιναρίων Πρώτων Βοηθειών μέσα από Εκπαιδευτικά προγράμματα σε εκπαιδευτικούς του Συλλόγου. Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θέματα Πρώτων Βοηθειών είναι απαραίτητη για την πρόληψη ατυχημάτων, την προστασία της υγείας και της ζωής.
Το πρώτο σεμινάριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του νέου χρόνου.

Η συνεργασία αυτή είναι μια έμπρακτη προσπάθεια για την υλοποίηση του οράματος ενός κόσμου που πορεύεται με ελπίδα, σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και προοδεύει συνολικά μέσω του ανθρωπισμού.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...