Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Η αύξηση των τιμών σε βασικά είδη διατροφής

Απάντηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού στον Δημήτρη Αναγνωστάκη


Σε σχετική ερώτηση για την «Αύξηση των τιμών σε βασικά είδη διατροφής», που είχε καταθέσει στις 2-9-2013, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, απάντησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Δ. Κυριτσάκης.

Στην απάντηση γίνεται αναφορά  τόσο στο νομικό – θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, όσο και στον μηχανισμό διαμόρφωσης των τιμών και στους κρίσιμους παράγοντες που τελικά επιδρούν στο τελικό επίπεδο των τιμών.

Ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής  ισχυρίζεται πως λόγω της συνθετότητας του προβλήματος απαιτείται η συντονισμένη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων πολιτειακών φορέων.

Στην απάντηση γίνεται επίσης αναφορά  στις προληπτικές δράσεις, στα κατασταλτικά μέτρα, με την επιβολή υψηλών οικονομικών κυρώσεων, καθώς και στις διαρκείς έρευνες, με τις οποίες αντιμετωπίζονται κρούσματα αισχροκέρδειας.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής  στην απάντησή του επιζητά τη συνδρομή και των πολιτών- καταναλωτών  μέσω των καταγγελιών τους, έτσι ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...