Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

«Παιδική Ηλικία & Ψυχολογικές Συνιστώσες» στα Ψαχνά από τους Πολίτες Εν Γνώσει


Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου ξεκινάει και επίσημα το τμήμα Παιδοψυχολογίας του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Ψαχνών με την πρώτη διάλεξη από τη γνωστή Παιδαγωγό ψυχολόγο- Κλινική ψυχολόγο & Οικογενειακή θεραπεύτρια Στέλλα Ελαιοτριβιάρη. Πολίτες Εν Γνώσει

Ως εισαγωγή του προγράμματος Παιδοψυχολογίας η κα Ελαιοτριβιάρη θα αναπτύξει το θέμα: «Παιδική Ηλικία & Ψυχολογικές Συνιστώσες» αναλύοντας της Αναπτυξιακές Περιόδους, τις Ατομικές Διαφορές & το Φύλο, τη Φυσιολογική και Παθολογική Συμπεριφορά καθώς και τα Κριτήρια Διάγνωσης

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια των είκοσι διαλέξεων και των 54 ωρών θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα της παιδοψυχολογίας, από την παιδική έως την προεφηβική ηλικία, όπου οι αναπτυξιακές απαιτήσεις στο γνωστικό, μαθησιακό, διαπροσωπικό και κοινωνικό τομέα είναι ιδιαίτερα αυξημένες, καθιστώντας τα ψυχολογικά προβλήματα στην ηλικιακή αυτή φάση συχνό φαινόμενο.

Στο τέλος της θεματικής ενότητας δίδεται Βεβαίωση Σπουδών.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται και κατά τη διάρκεια των διαλέξεων ενώ πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν στο τηλέφωνο 6980218621 ή στη σελίδα του φορέα στο fb.

Η κα. Στέλλα Ελαιοτριβιάρη ξεκίνησε στο Στρασβούργο της Γαλλίας στο πανεπιστήμιο Louis Pasteur παίρνοντας δύο ειδικότητες – Κλινικού και Παιδαγωγού Ψυχολόγου – και το 1979 άνοιξε ιδιωτικό γραφείο στη Χαλκίδα. Παράλληλα, το 1981 οργάνωσε στο Δήμο Χαλκιδαίων τη Σχολή Γονέων.

Στα χρόνια που ακολούθησαν η ζωή της μοιράστηκε ανάμεσα στη δουλειά της και στη δημιουργία οικογένειας. Με τον ερχομό της κόρης της και μετέπειτα του γιου της έμεινε κοντά τους, κρατώντας πάντα επαφή με την ψυχολογία και συνέχισε δυναμικά  μετά  την εκπαίδευσή της στην οικογενειακή θεραπεία (1996).

Το 2004 απέκτησε ένα νέο γραφείο όπου στέγασε το «Διερευνητικό Εργαστήριο ανθρώπινων σχέσεων και επικοινωνίας». Έτσι συνέχισε μέχρι το 2007, όπου  έκτοτε μαζί με την κόρη της και εκλεκτούς συνεργάτες δημιουργήσανε το κέντρο «Εν λόγω θεραπεία», στο οποίο εργάζονται μέχρι σήμερα προσφέροντας υπηρεσίες σε παιδιά και ενήλικες, (Ψυχοθεραπεία Ατομική και Ομαδική, Λογοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Οικογενειακή θεραπεία, Θεραπεία ζευγαριού, Συμβουλευτική γονέων) φροντίζοντας όλη την οικογένεια με αγάπη.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...