Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

«Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΛΙΣΑΣ» στο REX

Προβολές Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «REX» 

Από Πέμπτη 22 έως Κυριακή 25 Αυγούστου 2013 

Έναρξη προβολών: 20:50 & 23:00 (2 προβολές)

«Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΛΙΣΑΣ»

Είχε  προταθεί για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας…

Είδος ταινίας: Δράμα εποχής

Παραγωγή: 2013 - Διάρκεια: 128΄

Σκηνοθεσία: Νικολάι Αρσέλ

Σενάριο: Νικολάι Αρσέλ

Ηθοποιοί: Μαντς Μίκελσεν, Αλίσια Βικάντερ, Μίκελ Μπόε Φόλσγκαρντ, Τρίνε Ντίρχολμ, Ντέιβιντ Ντένσικ, Σιρόν Μέλβιλ…

Η ταινία…

Ο ελληνοδανός  σκηνοθέτης Νικολάι Αρσέλ, διαπρεπές  στέλεχος των Zentropa Studios, κάνει μια  δυναμική εμφάνιση στο διεθνές προσκήνιο, με ένα ιστορικό δράμα, μια αληθινή  ιστορία που σκανδάλισε την κοινωνία της Δανίας και ματαίωσε μια πρόωρη αλλά ελπιδοφόρα και κυρίως αναίμακτη πολιτική ευρωπαϊκή Άνοιξη.

To 1760 παραμονές της Γαλλικής Επανάστασης  κι ενώ η Ευρώπη στενάζει  κάτω από την δεσποτική διακυβέρνηση  των Μοναρχιών, η πανέμορφη  δεκαπεντάχρονη πριγκίπισσα της Aγγλίας Kαρολίνα, στέλνεται στη Δανία προκειμένου να συνάψει γάμο με τον εξάδελφό της και Bασιλιά της Δανίας Kρίστιαν. Από την αρχή η Kαρολίνα, παρατηρεί ότι η συμπεριφορά του συζύγου της απέχει πολύ από αυτό που θα ονομάζαμε «φυσιολογική». Ανώριμος, σαχλός και άστατος σεξουαλικά ο νεαρός Bασιλιάς απέχει παρασάγγας από τον ονειρεμένο πρίγκιπα που έχει στο μυαλό της κάθε πριγκίπισσα που σέβεται τον εαυτό της. H Αυλή, θεωρώντας τον ουσιαστικά «λειψό» τον έχει παραγκωνίσει και μια στενή κλίκα αυλικών κυβερνάει παρασκηνιακά μα με σκληρότητα και αυταρχισμό τη χώρα. μια ομάδα διορατικών αντιφρονούντων, προωθεί στο Παλάτι τον γιατρό Γιόχαν Στρούνζε προκειμένου να προσπαθήσει να παρασύρει τον διαταραγμένο νοητικά βασιλιά σε πιο προοδευτικές κατευθύνσεις.

H εισβολή του νεαρού γιατρού  στην Αυλή θα επιφέρει πολλαπλές αναταράξεις! Mε την εμφάνισή του, θα κερδίσει χάρη στον αυθορμητισμό και το έμφυτο χιούμορ του την συμπάθεια και στη συνέχεια την αμέριστη εμπιστοσύνη του παλαβούτσικου Kρίστιαν. Αλλά η γοητευτική και αρρενωπή φυσιογνωμία του γίνεται ο πανίσχυρος μαγνήτης που θα τραβήξει το βλέμμα θαυμασμού της αδικαιολόγητα παραμελημένης νεαρής Βασίλισσας.

O Στρούνζε με την συμπαράσταση της τρελά ερωτευμένης μ’ αυτόν Βασίλισσας, θα ξεκινήσουν μια προσπάθεια μεταστροφής της μέχρι τότε ακολουθούμενης πολιτικής. Oι πολίτες της Δανίας, αρχίζουν να νιώθουν τον άνεμο της ελευθερίας να δροσίζει τις πυρπολημένες από την σκληρή καταπίεση ψυχές τους. Φυσικά οι δολοπλόκοι αυλικοί δεν έχουν σκοπό να αφήσουν την γλυκιά εξουσία να απομακρυνθεί έτσι εύκολα από τα καλομαθημένα και διεισδυτικά χέρια τους. H εκδικητική τους αντεπίθεση, μάλιστα διευκολύνεται, αφού ο πλήρως εφησυχασμένος πλέον Στρούνζε σταματά να παίρνει ακόμη και τις στοιχειώδεις προφυλάξεις…
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...