Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Κινητοποιήσεις ενάντια στην απόλυση της προέδρου της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων


  • Απολύθηκε επειδή διεκδίκησε την εφαρμογή της κλαδικής ΣΣΕ και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς
  • Εργαζόμενοι φτάνουν στο σημείο να λιποθυμούν από την εξάντληση, εξαιτίας της εντατικοποίησης της εργασίας

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόλυση της προέδρου της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας Ασημίνας Καραμπέτσου και εργαζόμενης στο ξενοδοχείο «Avantis suites Hotel» στην Ερέτρια, που διεκδίκησε εφαρμογή της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, τήρηση των ωραρίων, των προγραμμάτων, κ.λπ., για όλους τους εργαζόμενους.

Στο πλαίσιο αυτό - προκειμένου να ανακληθεί η απόλυση της προέδρου μετά και την αρχική άρνηση του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Γιώργου Κάλφα ότι δεν συζητά το ενδεχόμενο επαναπρόσληψης αν δεν αποσυρθεί η καταγγελία από την Επιθεώρηση Εργασίας - η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας καλεί σε κινητοποίηση σήμερα Τετάρτη, στις 11.30 π.μ. έξω από τα γραφεία του Επιμελητηρίου Εύβοιας (Ελ. Βενιζέλου 12) και την Παρασκευή 26 Ιούλη στις 6 μ.μ. στην πλατεία της Ερέτριας.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι καλούν «όλα τα Σωματεία που έδειξαν τη στήριξή τους αυτό το διάστημα με ψηφίσματα και καταγγελίες για την απόλυση να δώσουν το "παρών" και στις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις, καθώς επίσης και να αποστέλλουν τα κείμενά τους στην Ενωση Ξενοδόχων (e-mail: exeviahotel@gmail.gr και fax: 22210 23103 / 61198), όπως και στη διεύθυνση του ξενοδοχείου (e-mail: info@avantis-hotel.gr, fax. 22290 64005)».

Υπογραμμίζεται ότι η συνδικαλίστρια απολύθηκε μια μέρα μετά τη συμμετοχή της στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία στις 16 του Ιούλη. Δυο μέρες πριν (13 και 14 Ιούλη) είχε δουλέψει 26 ώρες (!) (με ένα διάλειμμα 6 ωρών), με αποτέλεσμα την περασμένη Κυριακή να λιποθυμήσει από την εξάντληση.

Ανακοινώσεις καταδίκης της απόλυσης της Ασ. Καραμπέτσου, εξέδωσαν χτες το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Γραφείων Εύβοιας, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Χαλκίδας.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), σε ανακοίνωσή της, σημειώνει πως «με την απόλυση της συνδικαλίστριας, η οποία είναι και δραστήριο μέλος του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, εκλεγμένη στο ΔΣ της ΟΓΕ, η εργοδοσία έχει στόχο να τρομοκρατήσει τις εργαζόμενες, που ιδιαίτερα στον κλάδο του τουρισμού αντιμετωπίζουν τους μισθούς ψίχουλα, τις ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις, την ανασφάλιστη εργασία, τις εξαντλητικές συνθήκες δουλειάς και τη φθορά της υγείας τους».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...