Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Μαντούδι: Σπασμένος αγωγός μολύνει το Κυμάσι


Επικίνδυνη για την δημόσια υγεία θαλάσσια ρύπανση συντελείται στο Κυμάσι  από το Βιολογικό Καθαρισμό  Μαντουδίου, σύμφωνα με ανακοίνωση - καταγγελία του περιβαλλοντικού συλλόγου kireas.org.

Ο Σύλλογος επικαλείται μαρτυρία από πρώην υπάλληλο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης  του Δήμου ότι ο  υποθαλάσσιος αγωγός διάθεσης των λυμάτων στην περιοχή του Δαφνοπόταμου καταστράφηκε πριν από τρία χρόνια, χωρίς να έχει επισκευαστεί έκτοτε.

Στην ανακοίνωση του ο kireas.org τονίζει: " Για τρία χρόνια  τα λύματα να χύνονται σε μικρή απόσταση από την ακτή , σε χαμηλό βάθος  και χωρίς να αραιώνονται  και  διαχέονται επαρκώς  θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία   των λουόμενων σε παρακείμενη   πολυσύχναστη ζώνη  κολύμβησης.

Ο φορέας διαχείρισης του Βιολογικού Καθαρισμού Μαντουδίου  παραβαίνει ωμά για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τους περιβαλλοντικούς όρους αδειοδότησης  αδιαφορώντας για τους κινδύνους στην δημόσια υγεία των λουόμενων και των καταναλωτών αλιευμάτων, που προέρχονται από την ζώνη εξόδου των λυμάτων."

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...