Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Συγκέντρωση στην Ερέτρια, ενάντια στην απόλυση της Ασημίνας Καραμπέτσου

 
Μαζική και δυναμική ήταν η συγκέντρωση στην Ερέτρια το απόγευμα της Παρασκευής, που διοργάνωσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και στην οποία συμμετείχαν δυνάμεις από ταξικά σωματεία της περιοχής καθώς και από την Ομάδα Γυναικών της Χαλκίδας. 


Αντιπροσωπείες παραβρέθηκαν επίσης από την ΕΛΜΕ Εύβοιας, την Ένωση Εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας, το σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων - Επισιτισμού Εύβοιας και το σωματείο εργαζομένων στο δήμο Χαλκίδας.


Η συγκέντρωση έγινε με αφορμή την παράνομη και προκλητική απόλυση της προέδρου της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ασημίνας Καραμπέτσου, από το ξενοδοχείο Avantis Suites Hotel.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου ξενοδοχείου είναι ο Γιώργος Κάλφας, γραμματέας της ένωσης ξενοδόχων Εύβοιας.

Το αίτιο της απόλυσης αποτέλεσε η συνεπής στάση της συνδικαλίστριας, η οποία διεκδικούσε τη δημιουργία και την τήρηση προγράμματος, όπως επίσης και τη διακοπή των εξαντλητικών ωραρίων, που σε ορισμένες περιπτώσεις έφταναν τις 26ώρες! Η απόλυση έγινε μία μέρα με την πανεργατική απεργία ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιάννης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εύβοιας και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας. Μετά την ομιλία ακολούθησε πορεία σε κεντρικό δρόμο της Ερέτριας, η οποία κατέληξε έξω από το ξενοδοχείο Avantis.

Το πλήθος των συγκεντρωμένων έδωσε μια πρώτη απάντηση στην τρομοκρατία που καλλιεργείται, τόσο στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο όσο και στα υπόλοιπα. Τα συνθήματα καλούσαν τους εργαζόμενους του κλάδου να εμπιστευτούν τη δύναμή τους, να προσπεράσουν το φόβο και να παλέψουν συλλογικά και οργανωμένα, μέσα από τις γραμμές των ταξικών σωματείων.

Στο χώρο δεν εμφανίστηκε καθόλου ο ιδιοκτήτης (αν και είναι γνωστό ότι βρισκόταν εντός). Εμφανίστηκε όμως ένας δάσκαλος πολεμικών τεχνών(!), ο οποίος δήλωσε ότι ήρθε κατόπιν σχετικού αιτήματος του ιδιοκτήτη, για να εξασφαλίσει την… ειρήνη.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...