Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Καταγγέλουν το ξενοδοχείο AVANTIS στην Ερέτρια για απόλυση

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ, με ανακοίνωσή του "καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση  της εργοδοσίας του ξενοδοχείου  AVANTIS στην Ερέτρια, που απέλυσε την πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας σ. Ασημίνα Καραμπέτσου, εργαζόμενη στο ξενοδοχείο, εκδικητικά και επειδή διεκδίκησε ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς στο χώρο με παρέμβασή της στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Χαρακτηριστικό της αλαζονείας και του θράσους του εργοδότη, που δείχνει και τον αέρα στα  πανιά των εργοδοτών στον κλάδο αλλά και γενικά είναι το εξής:

Λίγες μέρες πριν την απόλυσή  της, και ενώ είχε λιποθυμικό επεισόδιο, εξαιτίας των εξαντλητικών ωραρίων, σε διαμαρτυρία της απέναντι του, ο εργοδότης της απάντησε ότι  όλη η ευθύνη είναι δική της  και ότι θα έπρεπε να είχε ενημερώσει ότι έχει αδύναμο οργανισμό ώστε να μην την προσλάβει!!

Απαιτούμε την επαναπρόσληψη  της συναδέλφου μας Καραμπέτσου  Ασημίνας, που διώκεται καθαρά για  την συνδικαλιστική της δράση (διώκεται μετά την παρέμβασή της στην Επιθεώρηση Εργασίας για καλύτερες συνθήκες δουλειάς για όλο το προσωπικό).

Οι απολύσεις, αλλά και η δίωξη συνδικαλιστικών στελεχών δεν μπορεί να περάσει!

Είναι υπόθεση όλων μας  να ορθώσουμε τείχος αντίστασης απέναντι στην αυθαιρεσία των εργοδοτών!

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια  όργανα των εργαζομένων, όλους τους συναδέλφους μας, να καταδικάσουν με τη σειρά τους την ενέργεια αυτή της εργοδοσίας, να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας και την αποφασιστικότητα μας να μην περάσουν αυτά τα μέτρα, στηρίζοντας όποια πρωτοβουλία πάρει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας για το ζήτημα αυτό"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...