Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Πανηγύρισαν Ορφανοτροφείο και Γηροκομείο



Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, μέσα στο Αναστάσιμο κλίμα, έλαβαν χώρα οι Εκκλησιαστικές Πανηγύρεις δύο Ιερών Ιδρυμάτων Ιεράς Μητροπόλεώς μας στη Χαλκίδα.

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου 10 Μαΐου 2013, πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής του Ορφανοτροφείου Αρρένων της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Έξω Παναγίτσα. Την παραμονή της Εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο προεξήρχε ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως.


Ανήμερα της Εορτής, προεξήρχε στον Όρθρο και στη Θεία Λείτουργία και κήρυξε το θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή πυκνού εκκλησιάσματος, αφού η Πανήγυρις αυτή αποτελεί πόλο έλξης πολλών Χαλκιδέων.

Την Κυριακή του Θωμά 12 Μαΐου 2013, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος του Γηροκομείου Χαλκίδος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, σύμφωνα με παλαιά παράδοση που θέλει αυτή την Κυριακή να πανηγυρίζει το Γηροκομείο και να τιμώνται ιδιαιτέρως οι κτήτορές του, οι ευεργέτες και δωρητές του, αλλά και οι εθελοντές και εθελόντριες που βοηθούν καθημερινά στο σημαντικό έργο που το Ίδρυμα αυτό της Εκκλησίας επιτελεί.

Και στις δύο πανηγύρεις, πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ως Πρόεδρος των Διοικητικών Συμβουλίων των Ιδρυμάτων της Εκκλησίας, έκανε εκτενή αναφορά στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που αυτά επιτελούν, ενώ παράλληλα δημοσίως εξέφρασε το σεβασμό και την ολοκάρδια ευχαριστία τους, ιδίου προσωπικά, αλλά και ολόκληρης της Τοπικής Εκκλησίας στους κτίτορες των Ιδρυμάτων, σε εκείνους που δώρισαν τις περιουσίες τους, αλλά και σε όσους κατά καιρούς συνέβαλαν στη λειτουργία τους, τα ονόματα των οποίων, όπως είπε, σε κάθε Θεία Λειτουργία μνημονεύει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...