Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών στη Χαλκίδα

Σωρεία διαρρήξεων στην περιοχή της Χαλκίδας είχε διαπράξει τους τελευταίους μήνες σπείρα που εξαρθρώθηκε από τις αστυνομικές αρχές της πόλης.

Για την υπόθεση συνελήφθη χθες το πρωί στη Νέα Λάμψακο Ευβοίας ένας 22χρονος Ρομά, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλα τρία μέλη της σπείρας ηλικίας 28, 23 και 18 ετών αντίστοιχα.

Όπως έγινε γνωστό, χθες το πρωί οι τέσσερις δράστες εισέβαλαν από ανασφάλιστη πόρτα στο σπίτι 74χρονης στη Νέα Λάμψακο, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 230 ευρώ και στη συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Αστυνομικοί κατάφεραν αργότερα να εντοπίσουν το όχημα των δραστών στην επαρχιακή οδό Λεπούρων – Χαλκίδας. Όταν ο οδηγός αντιλήφθηκε την παρουσία τους, ανέπτυξε ταχύτητα, βγήκε εκτός οδοστρώματος και συνέχισε να κινείται σε αγροτικούς δρόμους. Στη συνέχεια οι επιβαίνοντες εγκατέλειψαν το όχημα τράπηκαν πεζή σε φυγή.

Μετά από καταδίωξη οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 22χρονο, που αντιστάθηκε για να αποφύγει την σύλληψή του.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η σπείρα είχε διαπράξει το διάστημα από 22-02-2013 έως και 09-05-2013 τουλάχιστον δέκα διαρρήξεις με συνολική λεία πάνω από 90.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...