Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Υπουργείο προς Αναγνωστάκη: Έρχονται 19 υπάλληλοι στο ΙΚΑ


Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων απέστειλε απάντηση στην  υπ΄ αριθμό  3611/04-04-2013 αναφορά του  βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων ΙΚΑ του Νομού Εύβοιας.

Στην απάντηση του το Υπουργείο, δηλώνει πως η ελλιπής στελέχωση των υπηρεσιών, είναι απόρροια του περιορισμού των προσλήψεων, σύμφωνα με το Ν.3833/2010 καθώς και στην αποχώρηση, λόγω συνταξιοδότησης 331 υπαλλήλων για το σύνολο του ΙΚΑ.

Για το Νομό της Εύβοιας συγκεκριμένα το Υπουργείο δηλώνει, πως έχει γίνει κατανομή 14 επιτυχόντων του διαγωνισμού 8Κ/2008, ενώ σε διαδικασία άμεσου διορισμού βρίσκονται 5 επιτυχόντες του παραπάνω διαγωνισμού.

Παράλληλα αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας μετακίνησης  τριών υπαλλήλων,  προς το υποκατάστημα της Χαλκίδας, από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Παράλληλα ενημερώνει πως έχει ολοκληρωθεί η μετάταξη ενός υπαλλήλου από τον ΟΓΑ στο υποκατάστημα της Χαλκίδας

Αναφορικά με την αυστηροποίηση  της πειθαρχικής αντιμετώπισης  παραβατικών συμπεριφορών, κατά των ασφαλιστικών οργανισμών, το Υπουργείο δηλώνει πως με τη θέσπιση του συστήματος ¨Αριάδνη¨, θα καταπολεμηθούν φαινόμενα, όπως η καταχρηστική λήψη συνταξιοδοτικών παροχών και άλλων μεταβιβάσεων, από άτομα που δεν τις δικαιούνται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...