Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

KYMH: Κοριτσάκι 16 μηνών κατάπιε μπαταρία και ο γιατρός το έστειλε... στο σπίτι

Ένα ολέθριο λάθος έστειλε ένα κοριτσάκι 16 μηνών στο νοσοκομείο Παίδων, όπου νοσηλεύεται με σοβαρά εσωτερικά εγκαύματα στο λαιμό. 

Το περιστατικό έγινε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κύμης, όπου έντρομοι οι γονείς μετέφεραν το παιδί που ήδη είχε σπασμούς και εμετικές κρίσεις.

Όπως καταγγέλλει στο newpost ο πατέρας Φώτης Νεράτζης, το κοριτσάκι μπροστά στα μάτια του κατάπιε μια μικρή μπαταρία από το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης.
«Ενημέρωσα άμεσα το γιατρό ο οποίος μας έστειλε για ακτινογραφία θώρακος. Όταν βγήκε η ακτινογραφία μας είπε ότι το παιδί δεν έχει τίποτα και να γυρίσουμε σπίτι. Επέμενα ότι το παιδί κατάπιε την μπαταρία μπροστά στα μάτια μου και του ζήτησα να κάνει άλλη μια ακτινογραφία, στην περιοχή του λαιμού. Γέλασε και μου είπε ότι αν βρισκόταν στο λαιμό, το παιδί δεν θα μπορούσε να πάρει ανάσα».

Ευτυχώς για το νήπιο, οι γονείς δεν επαναπαύθηκαν και μετέφεραν το παιδί στα δύο νοσοκομεία Παίδων, αρχικά στο «Αγία Σοφία» και έπειτα στο «Αγλαΐα Κυριακού» όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Εκεί με νέα ακτινογραφία οι γιατροί εντόπισαν το ξένο αντικείμενο στο λαιμό του παιδιού και ενημέρωσαν τους γονείς ότι από τα υγρά της μπαταρίας ήδη είχε προκληθεί εκτενές εσωτερικό έγκαυμα.

«Να ανάψω μια λαμπάδα που το παιδί είναι ακόμα ζωντανό, μου είπαν οι γιατροί», λέει ο πατέρας, ο οποίος κατέθεσε, στο Αστυνομικό Τμήμα Κύμης όλα όσα έχουν συμβεί ενώ σκέφτεται να υποβαλλει και μήνυση.

«Ατυχής στιγμή...ένα εκατοστό πιο πάνω να έβγαινε η ακτινογραφία...»    


Σε άτυχη στιγμή αποδίδει το περιστατικό η πλευρά του νοσοκομείου.  
Όπως λέει στο newpost ο διοικητής κ Γουρνής, «ένα εκατοστό πιο πάνω από την περιοχή που βγήκε η ακτινογραφία ήταν το αντικείμενο, για αυτό δεν το είδε ο γιατρός. Όσο για το ότι αρνήθηκε να βγάλει νέα ακτινογραφία, σε εμένα είπε ότι δεν ήθελε να ταλαιπωρήσει περαιτέρω το παιδί, καθώς θεώρησε ότι με τον εμετό θα είχε αποβάλει την μπαταρία».

Όπως λέει ο διοικητής, νιώθει συγκλονισμένος για το περιστατικό και ζητά δημοσίως συγνώμη από την οικογένεια.  

Ο γιατρός που επιλήφθηκε του περιστατικού είναι ένας έμπειρος χειρουργός- η ηλικία του ξεπερνά τα 60 έτη- ο οποίος, πάντα σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομειου, δεν έχει μέχρι στιγμής υποπέσει σε λάθη στην καριέρα του.

Πάντως στην πρόθεση του διοικητή είναι να διατάξει ΕΔΕ προκειμένου να εξακριβωθεί τι έχει συμβεί, ενώ ο γιατρός δεν αρνείται ούτε το περιστατικό ούτε την αλήθεια της καταγγελίας του πατέρα.

Όσο για το παιδί, θα παραμείνει νοσηλευόμενο για αρκετές ημέρες ακόμη, καθώς το έγκαυμα στο λαιμό του είναι ιδιαίτερα εκτενές.


Ντίνα Καραμάνου /newpost.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...