Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Δεντροφύτευση στη Ν. Λάμψακο


Πρόσκληση προς τους πολίτες με ευαισθησία σε θέματα περιβάλλοντος απευθύνουν η Αντιδημαρχία Πρασίνου και η Δ/νση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλκιδέων, προκειμένου να συμμετάσχουν στην εκδήλωση δενδροφύτευσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Απριλίου, από τις 9 το πρωί, στη Νέα Λάμψακο.

Πρόκειται για «πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης στην ιδέα ότι ο δημόσιος χώρος ανήκει στους πολίτες» και «δράση έμπρακτου ενδιαφέροντος και φροντίδας για τους ελεύθερους χώρους, με πολλαπλά τα οφέλη», όπως τονίζει ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Αλέξανδρος Πιτσούνης.

Η δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το Τοπικό Συμβούλιο, τον Μορφωτικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο «Αναξαγόρας», τον Περιβαλλοντολογικό Σύλλογο «Πορφύρα» και του Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου και του Δημοτικού Σχολείου Νέας Λαμψάκου, σε δημόσια έκταση 5 στρεμμάτων στο τέρμα αριστερά της παραλίας (προ του Γραφείου του Συλλόγου Αλιέων, εκεί όπου παλαιότερα πραγματοποιείτο η Γιορτή Κρασιού).

Θα φυτευθούν κατάλληλα κωνοφόρα δενδρύλλια ενώ η Δ/νση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών θα εγκαταστήσει και σύστημα αυτόματης άρδευσης για την υποστήριξη και ανάπτυξή τους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...